Wethouder Peter Meij overhandigde Laura het eerste exemplaar

Egie de Egel prikkelt tot buitenspelen

RIDDERKERK - Op basisschool De Driemaster in Slikkerveer was afgelopen vrijdag de presentatie van de Ridderkerkse variant van het boek "50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-12e". Wethouder Peter Meij overhandigde het eerste exemplaar aan Laura uit groep 4. Zij won met haar tekening van "Egie de Egel" de mascottewedstrijd voor de boekuitgave.

Leerlingen van alle Ridderkerkse basisscholen konden hiervoor een tekening van een dier maken. De opdracht was om een dier te kiezen dat hier in de natuur voorkomt. Toch kwamen er kinderen met fantasievolle tekeningen van leeuwen en tijgers. Laura, toen nog in groep 3, tekende een vrolijke egel, die nu op iedere bladzij van het Ridderkerkse boek is te vinden.
Het 50 dingen boek stimuleert kinderen en hun ouders om meer naar buiten te gaan en ontdekkingen te doen in de natuur in en om hun eigen woonplaats. Het boek is een concept van Stichting Buitenmakelaar en wordt in verschillende gemeenten in Nederland 'op maat' uitgegeven. Het boek daagt op verschillende plekken in Ridderkerk uit tot het ondernemen van activiteiten. Door de bladeren rennen in de eigen buurt is een van de uitdagingen, maar ook een bezoek aan het Reijerpark en de kinderboerderij in het Oosterpark moeten kinderen voor hun twaalfde gedaan hebben.
Alle leerlingen van de groepen 3 en 4 in Ridderkerk krijgen een exemplaar cadeau. Ook volgend schooljaar zullen er gratis boeken zijn voor de leerlingen van groep 3. De uitgave is mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland en het fonds Fonobori. Stichting Ravottuh en de Brede School Ridderkerk zullen verschillende activiteiten organiseren die aansluiten op het boek.