Drievliet biedt Lidl onvoldoende vierkante meters

Lidl geeft supermarkt in Drievliet op

RIDDERKERK - De supermarkt van Lidl gaat weg uit de Ridderkerkse wijk Drievliet. De vorig jaar nog volledig verbouwde winkelruimte bij de Voorn wordt sinds vorige week te huur aangeboden. Er wordt aangestuurd op een nieuwe vestiging in het centrum van Ridderkerk.

De tien jaar geleden nabij het Vlietplein geopende Lidl heeft al vele jaren de wens om uit te breiden. De herontwikkeling van het gebied na de sloop van sporthal Drievliet zou hiervoor mogelijkheden bieden. De afspraken hiervoor tussen de gemeente en Woonvisie lagen er al voor Lidl tekende voor de toen nieuwe winkelvloer onder een appartementengebouw, waarvan de kopers ook het verdwijnen van de sporthal was toegezegd. Tijdens de jarenlange vertraging van de ontwikkeling van 'Driehoek Het Zand' deed de supermarkt al een poging om de naastgelegen sportschool bij de winkel te kunnen trekken.

'Onvoldoende ruimte'
Enkele maanden geleden maakte het gemeentebestuur bekend een streep te zetten door het sloopvoornemen voor de sporthal. Volgens wethouder Henk van Os zou ook het verdwijnen van de sportzaal de supermarkt niet hebben geholpen. Met de vierkante meters die Lidl wil zouden er onvoldoende parkeerplekken blijven.
Lidl heeft voor de ontwikkeling van haar supermarkten ingezet op winkels die minimaal 2200 vierkante meters groot moeten zijn. De vloeroppervlakte van de supermarkt in Drievliet komt met de huidige 1134 vierkante meters net tot de helft.