De deelnemers van de Sport- en speldag op het terrein van KCR

Plezier met sport en spel voor statushouders

RIDDERKERK - Voor de vijfde keer organiseerde o.a. Present Ridderkerk het jaarlijkse Sport &Spel Event op het terrein van KCR. Zes collega's van Delta Makelaars hebben zich vrijwillig met veel enthousiasme van hun sportiefste kant laten zien. Ze trokken een middag op met jonge statushouders en vluchtelingen uit Ridderkerk en omstreken. Zij werden uitgenodigd via Vluchtelingenwerk en het AZC Beverwaard.

Op het terrein van de korfbalvereniging werden in teams diverse Hollandse spellen gedaan Dit werd begeleid door sportconsulenten van Facet. De teams renden rond met kazen, molken een koe en korfbalschieten, koekhappen, zaklopen en sjoelen. Halverwege was er een pauze waar tijd was voor een drankje met daarbij -volgens traditie- een heerlijke koek gebakken door Harriëtte Mesland van de Paradijshoeve. Er werd veel gelachen en de communicatie werd op diverse manieren gedaan. Zo zag je dat het niet uit maakt of je elkaar verstaat maar dat je veel plezier met elkaar kunt hebben door samen te sporten. De burgemeester kwam aanmoedigen en heette iedereen van harte welkom in Ridderkerk. Bij de prijsuitreiking aan het eind van de middag, kreeg iedereen een smaakvolle chocolademedaille om de nek. Deze was gesponsord door de Gemeente Ridderkerk. Ondertussen werden er in het Maximacollege stapels pannenkoeken gebakken door leerlingen en statushouders. Alles werd goed verzorgd en opgediend door leerlingen en docenten. Ingrediënten hiervoor werden gesponsord door Albert Heijn Dillenburgplein. De sfeer zat er goed in, er werd gezongen en handje gedrukt maar ook waren er mooie gesprekken onderling. Na afloop was er een lekker ijsje en ging iedereen moe en voldaan weer naar huis! Ook wijdoenmee.nu gaf een financiële bijdrage om deze dag mogelijk te maken. Door de samenwerking met alle partijen werd het een dag met een gouden randje!