Logo decombinatieridderkerk.nl
Foto:
Waar ken ik jou van?

Ruud Rübe (54)

Waar kennen we jou van?

Ik denk dat de meeste mensen mij kennen uit de tijd dat ik bij vv Rijsoord actief was. Ik heb er gevoetbald en ben er bestuurslid geweest van de supportersvereniging. De supportersvereniging van de Kraaijen is heel actief.

Ik ben op jonge leeftijd in Slikkerveer komen wonen en daar niet meer weggegaan. Dus daar ben ik ook geen onbekende.

Het kan zijn dat er mensen zijn die mij wel kennen, maar daar geen weet van hebben. In mijn vrije tijd treed ik in een playbackact op als André Hazes. Dat is een bezigheid die ik nu zo'n jaartje doe. Ik ben daarvoor geïnspireerd geraakt door de vrouwelijke look-a-like van André, Caroline Batenburg.


Wat is je favoriete nummer van André Hazes?

'Ga' en 'Waarom' dat zijn voor mij wel de twee beste nummers die hij heeft gemaakt.


Wat is je mooiste jeugd of latere herinnering?
Ik heb best wel veel mooie herinneringen, maar de geboorte van mijn zoon Michael is toch wel de mooiste herinnering uit mijn leven.


Waar word je gelukkig van?

Als Michael en de mensen om me heen gelukkig zijn. En van optredens word ik ook blij. Pas geleden had ik een optreden voor de verjaardag van een gehandicapte jongen. Die beleefde de dag van zijn leven. Daar word ik dan ook zo blij van.


Welke toekomstdromen heb je nog?

Ik zou het mooi vinden als de welvaart in de wereld beter verdeeld is. Wij gooien tonnen voedsel weg, terwijl een stukje verderop mensen omkomen van de honger. In mijn droomwereld bestaat dat probleem niet meer en is er voor alle mensen genoeg eten en drinken voorhanden.


Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Als een vrolijke, optimistische gozer.


Hoe sta je 's morgens op?

Ik ben een ochtendmens en heb geen ritueel nodig om wakker te worden. De wekker gaat om zes uur en dan ga ik fluitend naar mijn werk. Om aan het einde van de dag ook fluitend weer naar huis te gaan.


Welke verleiding kan je niet weerstaan?
Ik zie mijzelf wel als een Bourgondiër. Ik geniet van eten. Een stukje kaas, een snoepje zijn voor mij lastige dingen om te weerstaan.


Wat vind je stom?

Mensen die zich druk maken om niets. We hebben het met elkaar zo goed, maar toch maar klagen en klagen.


Waar kijk je naar op televisie?

De meeste tijd dat de televisie aanstaat is het scherm voornamelijk groen. Voetbal dus. Feyenoord is mijn cluppie. Verder af en toe een film.


Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Eigenlijk niets. Het is goed zoals het nu is. Ik ben een tevreden mens.


Wie heb je voor het laatst gebeld?

Ik ben geen beller voor een kletspraatje. Het meeste bel ik met mijn zoon. Als je echt mijn allerlaatste telefoongesprek wil weten, dan is dat met jou om deze afspraak te maken.
Wat is je favoriete quote?

Ik heb er twee. Denk niet in problemen, maar denk in oplossingen, is er een. De tweede is: Zeg geen nee tegen het leven, want er is een wet, het duurt maar even.


Wat is je grootste miskoop?

Ik zou het zo niet kunnen zeggen. Er zal beste wel eens iets geweest zijn, maar het heeft geen onuitwisbare indruk op mij gemaakt. Dat blijkt wel.


Wat is je quilty pleasure?

Misschien dat ik onder de douche zing en ook vaak meezing als de radio aanstaat. Al zou je het misschien wel verwachten, het zijn niet alleen maar songs van André.


Wil je nog iets toevoegen?

Ja, dat mensen mij kunnen boeken voor een optreden. Bel maar: 06 43109322.Ken of ben jij iemand die in deze rubriek thuis hoort? Mail dan naar ronald@
baruitgeverij.nl.

Meer berichten