Logo decombinatieridderkerk.nl
Foto:
Waar ken ik jou van?

Peter Koppenaal (50)

Waar kennen we jou van?

De meeste mensen zullen mij van het verenigingsleven kennen. Ik ben bestuurslid van de Oranjevereniging en de IJsvereniging in Rijsoord, lid van het Wijk-Idee-Team Rijsoord en samen met drie andere vrijwilligers koster van de Hervormde Kerk. Daarnaast heb ik twintig jaar een bedrijf in onderhoud en reparatie van landbouwmachines en auto's. De klanten komen veelal uit deze omgeving.


Hoe is jouw gezinssituatie?
Ik ben getrouwd met Ingelien Commijs. We hebben twee dochters. Mandy en Daniëlle. We wonen in het ouderlijk huis van Ingelien. Dat was vroeger een boerenbedrijf. We zijn er na een grondige verbouwing gaan wonen. Het bedrijf is er ook gevestigd. Waar eens de koeien stonden, staat nu lasapparatuur en een draaibank.


Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Ik ben in Bolnes opgegroeid en toen ik 15 jaar was zijn we naar Rijsoord verhuisd. In mijn jeugd waren er veel fabrieken langs de rivier. Om half vijf verzamelden de werknemers zich bij de poort. Als de toeter ging draaiden de poorten open en gingen ze naar huis. Dat vond ik een bijzonder schouwspel, waar ik vaak naar ging kijken.


Waar word je gelukkig van?
Een avondje blues of een gezellig feestje daar kom ik blij vandaan.


Waar ben je verdrietig om geweest?
Mijn vader is op 69-jarige leeftijd overleden. Ik mis hem nog steeds. Gewoon om dingen te delen of zijn mening te vragen.


Welke toekomstdromen heb je nog?
Ik ben geen dromer. Maar natuurlijk hoop ik met mijn gezin in goede gezondheid oud te worden.


Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?
Joviaal en behulpzaam.


Hoe sta je 's morgens op?
Ik ben een ochtendmens, maar ook 's avonds kan ik lang doorgaan. De wekker gaat om zeven uur en dan begint de dag. Geen rituelen, geen ochtendhumeur.


Welke verleiding kan je niet weerstaan?
Kijk maar naar de tafel. Iedere bierdop staat voor een flesje bier. Nee, niet allemaal zelf gedronken maar een een lekker biertje kan ik maar moeilijk weerstaan. Heineken is dus mijn grootste verleiding. Ik ga graag naar een feestje en de andere morgen denk ik dat het toch beter was geweest als ik wat eerder naar huis was gegaan.


Wat vind je stom?
Dat de agrarische sector in het verdomhoekje zit. Het lijkt op dit moment wel zo te zijn dat alle problemen in Nederland opgelost zijn als de boeren stoppen. De mensen roepen maar wat, zonder dat ze de ins en outs weten. En dat de mensen zich druk maken om futiliteiten en de belangrijke dingen in het leven uit het oog verliezen.


Wat heb je geleerd van je ouders?
De normale normen en waarden. Zoals respect voor je medemens tonen, ouderen met u aanspreken en doen wat je zegt. Tegenwoordig wordt daar jammer genoeg nogal eens anders over gedacht.


Waar kijk je naar op televisie?
Het zes uur Journaal kijk ik iedere dag. Daarnaast blijf ik zitten voor een leuk muziekprogramma of een goede detective.


Wat zou je aan jezelf willen veranderen?
Niemand is perfect, dus ik ook niet. Er zal best iets zijn dat beter kan, maar ik kan het zo niet opnoemen. Dit antwoord zal me wel genoeg suggesties van vrienden opleveren denk ik. Ben benieuwd.


Wie heb je voor het laatst gebeld?
Dat zal wel met een klant geweest zijn denk ik. De telefoon gaat vaak.


Wat is je grootste miskoop?
Een hometrainer. Die heeft een tijd ongebruikt op zolder gestaan. Ik dacht er goed vanaf te komen toen mijn schoonvader hem wilde gebruiken. Inmiddels heeft die hem weer teruggebracht en staat hij weer ongebruikt onder het stof op zijn plek.

Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze een eigen standbeeld hebben. Peter wel. Voor het woonhuis aan de Rijksstraatweg heeft een kunstenaar uit de stam van een oude eik het evenbeeld van Peter gezaagd. Roken doet hij inmiddels niet meer. De sigaar ontbreekt dan ook, maar de foto bij dit stuk moest natuurlijk wel bij het beeld gemaakt worden.

Meer berichten