Logo decombinatieridderkerk.nl
Kirsten Vermeulen van de Kunstroute introduceert 'Rozies'
Kirsten Vermeulen van de Kunstroute introduceert 'Rozies' (Foto: )

Rozies met digitaal werk in Burgerwissellijst

Roos de Waard heeft vrijdagavond een van haar werken mogen plaatsen in de Burgerwissellijst van de Kunstroute in grandcafé Burgerzaken. De Ridderkerkse, die als 'kunstnaam' Rozies voert, koos voor een digitaal gemaakte voorstelling met de titel "Irene".
Hiermee heeft ze de Koreaanse zangeres Bae Joo-Hyun van de groep Red Velvet verbeeld. "Ik ben een grote muziekfanaat, en kan urenlang luisteren en kijken naar het werk van mijn favoriete artiesten. Dingen als muziekvideo's kunnen mij door het creatieve gebruik van kleur, licht, compositie, timing en framing erg inspireren. Mijn werk is een soort reactie daarop, waarbij ik dit mix met mijn eigen inbreng" zegt de 20-jarige studente, die nu in het tweede jaar zit van IBCoM (Communicatie en Media) aan de Erasmus universiteit.
Voor haar digitale tekeningen maakt ze gebruik van een Wacom tablet en Medibang. Daarnaast kan ze zich creatief uitleven met haar Ipad Pro and het programma Procreate.
"Ik probeer te laten zien dat kunst gewoon kunst is. Kunst is eigenlijk alles, en kunst is eigenlijk niets. Het feit dat mijn werk hier überhaupt mag hangen vangt voor mij deze vraag al samen, want ik zie wat ik maak niet als kunst. Ik denk dat kunst zo'n groot discursief concept is, dat het al niet samen te vatten valt. Het is persoonlijk wat iemand ziet als kunst of niet, en al helemaal wat 'mooie' kunst is en wat niet."

Meer berichten