<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo decombinatieridderkerk.nl
De kinderen en kleinkinderen van Bert Bekkers waren bij de afscheidsreceptie
De kinderen en kleinkinderen van Bert Bekkers waren bij de afscheidsreceptie (Foto: )

Afscheid van Buurtpreventie als erelid

Bij zijn afscheid als secretaris van Buurtpreventie Bolnes is Bert Bekkers onderscheiden met de eerste zilveren 'BB'-speld. Daarna werd hij tot zijn verrassing benoemd tot erelid.
De nu 86-jarige Bekkers is vanaf de oprichting op 4 oktober 2002 voor de buurtpreventie actief geweest. Hij werd tijdens zijn afscheidsreceptie "onze steun en toeverlaat" genoemd. "Bert deed alles wat moest worden genotuleerd, gecorrigeerd, geadministreerd en alles wat daarnaast nog moest worden bijgehouden. Daarnaast was hij ook mijn mentor. Als ik wat verkeerd deed was hij degene die mij corrigeerde" aldus voorzitter en medeoprichter Toon Huizer.
Zijn vele werk voor de buurtpreventie in de afgelopen zeventien jaar is verzameld in 44 orders, die nu worden bewaard in een magazijn. Dit is niet alleen mooi voor de geschiedschrijving in de toekomst: "We kunnen er op elk moment uit putten om te achterhalen hoe zaken zijn gelopen. Ook konden we zo eenvoudig nagaan wat Bert allemaal heeft gedaan."
In zijn toespraak belichtte de voorzitter de hoogtepunten. De absolute beloning voor alle vrijwilligers van Buurtpreventie Bolnes was de toekenning van de Hein Roethofprijs in ??. Het betekende ook dat de voorzitter en secretaris vaak samen op pad waren om in heel het land over het succes van de buurtpreventie in deze vorm te vertellen. "Ik kan dit verhaal heel lang maken, maar dan sta ik hier over twee dagen nog" stelt Huizer.
Naast de BB-speld (zilver met twee blauwe saffiertjes) kreeg de secretaris een fotoboek met een greep uit de bijna 8000 foto's die de buurtpreventie rijk is.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537089&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>