Bas Mulder zag zijn treffer afgekeurd
Bas Mulder zag zijn treffer afgekeurd Foto: Roelie 't Jong

Slikkerveer doet zichzelf tekort

Algemeen

RIDDERKERK - Op zondag 13 oktober speelde Slikkerveer een lastige thuiswedstrijd tegen A.V.V. Alphen uit Alphen aan den Rijn. Tot tweemaal toe kwamen de bezoekers langszij, waardoor Slikkerveer met de 2-2 haar eerste punten dit seizoen verspeeld.

In de openingsfase van de wedstrijd tasten beide teams elkaar eerst wat af. Een eerste kans is er in de zesde minuut voor Alphen, dat via een afstandsschot recht in de handen van Tom Mulder schiet. Een minuut later kreeg ook Slikkerveer haar eerste kans. Een diepe bal op Ruben Silva Lopez werd op tijd onderschept door de Alphense goalie. In de veertiende minuut was het voor Slikkerveer wel raak. Ruben Silva Lopez werd goed diep gestuurd op de rechterflank en na een één-twee met Ernst Both komende voor keeper De Vries schoot hij hem beheerst binnen: 1-0. Daarna brak er meteen een periode aan, waarin Slikkerveer de voorsprong uit had kunnen bouwen. Eerst was er een schot van Bas Mulder vanaf de rand van zestien, die goed werd gepakt. In de volgende aanvalsgolf stuurde Ruben Silva Lopez de bal diep op Iwan Tewelde, die goed teruglegde vanaf de achterlijn op Bas Mulder, maar die miste de bal volledig. Weer een minuutje later stuiterde de bal helaas te ver van de voeten van Bas Mulder af om gevaarlijk te kunnen worden in de zestien.
Na een half uur spelen namen de bezoekers het initiatief over en dat leidde eerst tot een kopbal uit een corner in de hand van Tom Mulder. In de 34-ste minuut ontdeed Yassine Yagoubi op de rechterflank zich van drie Slikkerveerders om daarna oog in oog met Tom Mulder de bal in het doel te schieten, waardoor Alphen langszij kwam tot 1-1. Een minuut later had Slikkerveer een penalty moeten krijgen, nadat Ernst Both door de De Vries gehaakt was, maar de verder goed leidende scheidsrechter Veldhoen had het niet gezien en liet doorspelen. Aan het slot van de eerste helft waren er voor beide doelen nog corner-kansen. Zo kopte Robert Kosten een corner van Ruben Silva Lopez net naast en was het Brian Bor, die zijn inzet gestopt zag worden door Tom Mulder.

Twee minuten voor tijd
Na de thee speelde het spel zich lange tijd op het middenveld af, zonder dat er kansen waren. In de 56-ste minuut mocht Slikkerveer een vrije trap nemen buiten de zestien. Ruben Silva Lopez zette zich erachter en schoot de bal hard en hoog binnen: 2-1. Twee minuten later had Robert Kosten de wedstrijd op slot kunnen gooien, maar zijn schot ging van dichtbij over. Daarna kabbelde de wedstrijd, wellicht door het warme weer, voort tot aan de slotfase. In de 84-ste minuut schoot Destin Makiesse van de rand van de zestien naast. Vier minuten later werd een schot van Destin Makiesse gered door keeper De Vries. Op dat moment meldde ook Alphen zich voor een heus slotoffensief. Een eerste schot op doel van afstand werd door Tom Mulder prima naast getikt. De corner die volgde werd echter niet goed verwerkt in de eigen defensie en op de doellijn werkte Iwan Tewelde de bal in eigen doel: 2-2. Een domper voor Slikkerveer, dat in de blessuretijd nog een fraaie treffer van Bas Mulder geannuleerd zag, omdat de scheidsrechter het vlagsignaal van zijn assistent over nam, maar het zeer twijfelachtig was of dit wel het geval was. De druiven waren zodoende zuur voor Slikkerveer, dat zelf de kansen te weinig had benut en nu tegen een 2-2 gelijkspel op liep, waar tot twee minuten voor tijd aan een overwinning werd gedacht. Hierdoor verspeelt Slikkerveer twee kostbare punten op de ranglijst, maar blijft het nog altijd wel tweede staan achter Full Speed. Komende zondag wacht om 14.30 uur de lastige uitwedstrijd tegen Taurus in Delft, dat nu de derde plaats inneemt.

Opstelling Slikkerveer: Tom Mulder, Iwan Tewelde, Kevin Mediena, Boy van Reede, Denno Stoffels, Jesse Ringlever, Destin Makiesse, Ruben Silva Lopez (69 – Chevillio Halden), Bas Mulder, Ernst Both (55 – Dylan Vrijman) en Robert Kosten.