Slikkerveer viert de 1-6
Slikkerveer viert de 1-6 Foto: Roelie 't Jong

Slikkerveer wint ruim bij Taurus

RIDDERKERK - Op de campus van de TU Delft speelde Slikkerveer op zondag 20 oktober tegen de studenten van de Technische Universiteit. Slikkerveer won de kraker tegen de nummer drie op de ranglijst zeer ruim met 1-6.

In de openingsfase van het duel werd vooral even afgetast. Zo werd het eerste schot van de wedstrijd pas na zes minuten genoteerd. De thuisclub schoot van veraf naast. Slikkerveer kreeg in de tiende minuut met een corner haar eerste kans, maar deze werd door een verdediger weggekopt. Lang speelde Slikkerveer de bal rond zonder gevaarlijk te worden. Pas weer rond de twintigste minuut was Destin Makiesse meegelopen met een aanval over de rechterflank. Vanuit het centrum schoot hij op doel, maar goalie De Jong pakte de bal in tweede instantie. Een minuutje later was het wel raak voor Slikkerveer. Een prima pass vanaf het middenveld van Jesse Ringlever werd door Robert Kosten goed meegenomen op de borst en oog in oog met De Jong perfect breed gelegd op Bas Mulder, die bal eenvoudig in een leeg doel kon schuiven: 0-1. Vijf minuten later werd Ruben Silva Lopez goed gelanceerd in de diepte door Bas Mulder, maar Ruben schoot naast. In de 26-ste minuut werd Robert Kosten diep gestuurd. Met een hard schot verdween de bal precies hard en hoog in de korte hoek in de touwen: 0-2. In de 38-ste minuut zette Chevillio Halden vanaf de linkerflank goed voor op de bij de tweede paal vrijstaande Bas Mulder, maar zijn schot verdween in het zijnet. Drie minuten voor de rust werd een prima aanval over meerdere schuiven wel keurig afgerond. Chevillio Halden kwam vanaf de linkerflank naar binnen en bereikte met een crosspass Ruben Silva Lopez, die na een één-twee met Bas Mulder de bal van dichtbij in de touwen joeg: 0-3. Dat bleek ook de ruststand.

Tweede helft
In de tweede helft tapte Taurus uit een ander vaatje en gaf het meteen druk richting het doel van Tom Mulder, die meteen al in de eerste minuut na rust redding moest brengen op een bal die voor het doel werd geschoten en twee aanvallers van Taurus daardoor mist tasten. In de 52-ste minuut maakte Taurus wel een treffer. Boy van Reede verdedigde ongelukkig precies in de voeten van Noah Le Mair, die meteen in het doel schoot: 1-3. Trainer André Stafleu reageerde meteen door verdediger Steven de la Rambelje in te brengen voor aanvaller Chevillio Halden. Slikkerveer kwam daarna weer terug in het eigen spel van de eerste helft. In de 61ste minuut werd Bas Mulder goed diep gestuurd door Ruben Silva Lopez en schoot beheerst langs de uitkomende De Jong binnen: 1-4. Daarmee was ook meteen het verzet bij Taurus gebroken. Eerst werden nog kansen door Bas Mulder, Ruben Silva Lopez en Denno Stoffels niet benut. In de 80-ste minuut was het Jesse Ringlever, die vanaf de rechterflank voorzette bij de tweede paal op Bas Mulder, die zich niet bedacht en hard binnenschoot: 1-5. In blessuretijd werd het zelfs nog 1-6. Een schot van Bas Mulder kon niet goed verwerkt worden door goalie De Jong, waarna Ernst Both de bal van dichtbij in het net liet glijden. Al met al een ruime overwinning op de nummer drie van de ranglijst, waardoor Slikkerveer nog wat vaster op de tweede plaats staat op twee punten achter koploper Full Speed, dat nog steeds zonder puntverlies is.
Komende zondag 27 oktober speelt Slikkerveer om 14.00 uur thuis op het eigen sportpark tegen SEP uit Delft.

Opstelling Slikkerveer: Tom Mulder, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Kevin Mediena, Denno Stoffels, Jesse Ringlever, Destin Makiesse, Bas Mulder, Ruben Silva Lopez (82 – Dylan Vrijman), Chevillio Halden (53 – Steven de la Rambelje) en Robert Kosten (82 – Ernst Both).