Vorig jaar leverde de wijnavond 4000 euro op
Vorig jaar leverde de wijnavond 4000 euro op

'Wijnen' op Het Huys ten Donck

Algemeen

RIDDERKERK - Jan en Monique den Boef organiseren op vrijdag 8 november voor de tweede keer een wijnproeverij op Het Huys ten Donck. Vorig jaar trokken ze met een wijnavond ruim 85 wijnliefhebbers naar het landgoed. Er werd niet alleen genoten van exclusieve wijnen, maar ook bijgedragen aan de restauratie van het kinderhuis in het Donckse Bos. Entreegelden en giften waren goed voor ruim 4000 euro.

Ook nu kan men 'wijnen' voor een restauratieproject. De gelden zijn nu voor het herstel van de stuw, die een belangrijke rol heeft in de waterhuishouding van de buitenplaats. Van de bezoekers wordt een minimale bijdrage van € 35 per persoon gevraagd, maar meer voor dit doel doneren mag.
Met de medewerking van verschillende wijnhuizen kan Wijnhandel Jan & Monique op deze avond uitpakken met ± 50 smaakvolle wijnen uit alle delen van de wereld. "Genieten van een glas wijn in deze ambiance is heel bijzonder. Je proeft ook de historie" heeft het paar ervaren.
Naast de heerlijke wijnen worden passende hapjes geserveerd. De deuren van Het Huys ten Donck zijn vanaf 19.30 uur voor de bezoekers open. Aanmelden voor de wijnavond kan met vermelding van het het gedoneerde bedrag via: info@wijnhandeljanenmonique.nl.
Bijdragen aan de crowdfunding actie voor de stuw kan men door het overmaken van een gift naar NL53 RABO 0130 278637 ten name van Stichting Het Huys ten Donck onder vermelding van 'actie J&M Restauratie Stuw'.

Advertenties uit de krant