De Rijsoordse ijsmeesters, v.l.n.r. Wout Bestebreurtje, Jaap Heester, Kees Lagendijk, Arie de Vree, Aart van den Heerik, Henk van Mastrigt en Peter Koppenaal
De Rijsoordse ijsmeesters, v.l.n.r. Wout Bestebreurtje, Jaap Heester, Kees Lagendijk, Arie de Vree, Aart van den Heerik, Henk van Mastrigt en Peter Koppenaal

IJsmeesters in het nieuw gestoken

Algemeen

RIJSOORD - Mede dankzij een bijdrage van het Wijkideeteam in Rijsoord hebben de ijsmeesters van de Rijsoordse IJsclub zich in het nieuw weten te steken. De nieuwe jassen voldoen aan alle voorwaarden om warm en droog te blijven tijdens koude dagen van ijsplezier.

Met deze jassen, die voorzien zijn van de naam en het logo van de IJsclub, zijn de ijsmeesters bovendien duidelijk herkenbaar en zichtbaar voor iedereen op en om de ijsbaan. Met de komende winter in het vooruitzicht begint de ijskoorts bij de bestuursleden al weer te stijgen. De baan is gemaaid en wordt weer onder water gezet, de Koek & Zopie keet staat klaar voor gebruik, nieuwe vlaggen zijn aangeschaft en alle andere benodigde zaken zoals bankjes en tafels worden in gereedheid gebracht. "Met een landijsbaan zoals die van onze Rijsoordse IJsclub hebben we tenslotte maar een paar dagen van matige tot strenge vorst nodig om de smalle ijzers weer onder te binden" memoreert één van de ijsmeesters.

Springlevend
De ijsclub die in 2021 haar 120-jarig bestaan hoopt te vieren is inmiddels weer springlevend en heeft de laatste twee jaar enkele honderden nieuwe leden mogen inschrijven. Wilt u dit bijzondere jubileum t.z.t. met ons mee vieren maar bent u nog geen lid, schrijf u dan snel in! Voor het geld hoeft u het niet te laten, voor welgeteld € 5, bent u en alle nog thuiswonenden gezinsleden een heel jaar lid. Inschrijven kan op: ijsclubrijsoordenomstreken@hotmail.com.

TIP: Van 20/11-2019 t/m 11/01-2020 is er een Wintertentoonstelling in de Oudheidkamer in Ridderkerk, ook de IJsclub heeft hier een bijdrage aangeleverd.

Advertenties uit de krant