<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo decombinatieridderkerk.nl
Foto:
Waar ken ik jou van?

Jaap Heester (63)

Waar kennen we jou van?

Ik ben geboren en getogen in Rijsoord. Om precies te zijn aan de Mauritsweg. Mijn lagere school, Johannes Postschool, stond boven aan de Mauritsweg en mijn eerste baan was achter aan de Mauritsweg bij Luymes & Bal. Later LBS. Daar heb ik 25 jaar gewerkt. Om het verhaal nog Rezoordser te maken, ik woon nog steeds aan de Mauritsweg. Om precies te zijn in het huis waar ik geboren ben. Na mijn grootouders, woonden mijn ouders er en daarna ben ik er ingetrokken. Ik ben voorzitter van de ijsclub en bestuurder van het Bezoekerscentrum Waalbos, dat nu gebouwd wordt. Ook ben ik lid van het wijk Idee team.

Hoe is jouw gezinssituatie?
Ik ben getrouwd met Hannie Heijkoop. Samen hebben we twee dochters. Marieke en Annelies. Beiden wonen ze niet meer thuis.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?
Ik woonde twee deuren van Ringelberg vandaan. Bij die busonderneming heb ik veel tijd doorgebracht. Als kind reed ik al mee om de werkmensen van en naar het werk te rijden. Als de bussen na een dagtocht terugkwamen maakte ik de binnenkant schoon. Doekjes van hoofdsteunen vervangen en de asbakken leegmaken. Haalde je zomaar twee emmers vol met peuken op. Kan je het je voorstellen? In de vakantie ging ik mee met dagtochten. Ik zat nog op de lagere school, maar ik had heel de Benelux al gezien. Dat was heel wat voor die tijd.

Waar word je gelukkig van?
Ik heb een lieve vrouw en twee schatten van dochters. Als we met elkaar op stap zijn dan geniet ik. Zomaar een drankje of wat eten op een terras. Dan ben ik echt een gelukkig mens.

Waar ben je verdrietig om geweest?
Een goede vriendin van ons heeft haar man verloren aan Alzheimer. We hebben het hele proces van nabij meegemaakt. Verschrikkelijk.

Welke toekomstdromen heb je nog?
Ik hoop de dagelijkse gang van zaken in mijn bedrijf Makor Reizen wat meer los te laten en zo wat meer vrijetijd te krijgen. Helemaal stoppen met werken is geen droom. Promotiewerk en kennismakingsavonden begeleiden blijf ik zeker doen.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?
Als iemand die nadrukkelijk aanwezig is en van gezelligheid houdt. Ik ben een gangmaker. Mijn vrouw geeft me zo af en toe wel eens een schop onder tafel als ze vindt dat ik te ver ga.

Hoe sta je 's morgens op?
Ik sta op tijd op en ben goed gehumeurd, Mijn schoonmoeder zei altijd: ,,de Heesters lullen altijd gelijk als ze d'r ogen opendoen." En dat klopt wel.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?
Ik moet eigenlijk vijf kilo kwijt. Maar dat moet ik al jaren. Het voornemen is er wel, het probleem is echter dat mijn buik toeneemt naarmate mijn kortetermijngeheugen afneemt. Dus als er kaas of noten op tafel staan, dan vergeet ik de goede voornemens en snoep ik lekker mee.

Wat zijn je angsten?
Ik wil niet alleen achterblijven en hoop eerder te overlijden dan Hannie. Ik weet dat het een egoïstische gedachte is, maar ik denk dat ik een leven zonder haar niet trek. Bijzonder is dat mijn opa dezelfde angst had.

Wat vind je stom?
De overheid roept dat er minder regelgeving moet zijn, maar het neemt alleen maar toe. Ze roepen maar wat, denk ik af en toe.

Wat heb je geleerd van je ouders?
Mijn ouders hebben mij bijgebracht dat je respect voor iedereen moet hebben.

Waar kijk je naar op televisie?
Ik kijk samen met mijn vrouw graag naar detectives. We zijn allebei geen vroege slaper dus meestal nemen we dat op en kijken later op de avond. En voor 'De Beste Zanger' gaan we ook zitten.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?
Ik zou wel iets meer geduld willen hebben en met meer aandacht naar anderen willen luisteren. Het komt nogal eens voor dat ik halverwege een verhaal mijn mening al aan het vormen ben.

Ben je van het bellen of appen?
Van allebei een beetje denk ik. In ieder geval moet het functioneel zijn en niet zomaar voor een kletspraatje.

Wat is je grootste miskoop?
Dat was jaren geleden een pannen- en messenset. Zomaar langs de kant van de weg uit een kofferbak gekocht. Die man stopte en bood het ons aan. Toen de andere dag de pannen op het vuur stonden smolten de handvatten weg. Het heeft nog drie weken gestonken in huis.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537089&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>