RVVH verliest strijd om derde plaats

RIDDERKERK - Zaterdag speelde de nummer drie en vier van de vrouwentopklasse tegen elkaar. Bij winst zou RVVH de derde plek innemen. Het gepromoveerde Eldenia was er op gebrand de derde plaats vast te houden. Uiteindelijk bleek de ploeg uit Arnhem veruit de fitste en won terecht met 0-1.

door Jan Pott

Eldenia begon fel aan de wedstrijd. RVVH wachtte tot de Arnhemse storm zou luwen. Na een half uur raasde Eldenia nog steeds over het veld. RVVH had misschien het betere van het spel. Eldenia was feller in de duels en zette de Ridderkerkse ploeg onder druk.  Behoudens een kans van Viviane Verheijen namens RVVH was de wedstrijd  qua kansen in evenwicht. Opvallend was dat speelsters meerdere malen de scheidsrechter de regels moesten uitleggen. Bijvoorbeeld dat een speelster die een blessurebehandeling had ondergaan even van het veld moest. Ook bij de toss wist de scheidsrechter niet dat de partij die de toss won voor de aftrap mocht kiezen.  Tegen de rust aan zag je Eldenia nog steeds vol gaan voor iedere bal en ieder duel. Bij een aantal speelsters van RVVH zag je langzaam maar zeker de krachten wat wegvloeien.
Na de rust was het weer Eldenia dat vol de aanval koos. Keer op keer spurtte de speelsters onvermoeibaar richting RVVH doel. Na tien minuten in de tweede helft waren de buitenspeelsters van Eldenia de verdediging van RVVH weer eens te snel af.  Uit de voorzet van links kopte Floor Tacken de 0-1 in het net.
RVVH zette alles op alles om weer op gelijke hoogte te komen maar was conditioneel niet opgewassen tegen Eldenia. Net als in de wedstrijd van vorige week tegen DTS (1-1) wisselde RVVH trainer Andrew Thomas aanvallend. Dat kon Eldenia niet deren. Ze bleven sneller en feller dan RVVH.
Scheidsrechter ter Hofstede kon het door het hoge tempo al vroeg in de wedstrijd niet meer belopen en moest van afstand zijn beslissingen nemen. Dit wekte bij beide ploegen irritatie op. Eldenia ging daar beter mee om dan RVVH dat zich door de gebrekkige arbitrage, in combinatie met de achterstand, liet intimideren.  Bij een grote opstoot tussen beide ploegen kreeg RVVH speelster Jaline Hoek haar tweede gele kaart waardoor het toch al moegestreden RVVH met tien speelsters verder moest.  Eldenia speelde de wedstrijd slim uit door de tijd te nemen waar het kon. RVVH had de kracht niet meer en mocht blij zijn met één doelpunt verschil op het scorebord.
Na het laatste fluitsignaal van Ter Hofstede, die uit nood door de KNVB was opgeroepen vanuit Noord-Holland omdat er anders geen scheidsrechter beschikbaar zou zijn voor deze wedstrijd, voelde RVVH zich de grote verliezer van deze partij. Eldenia blijkt een ploeg om rekening mee te houden in de top van de Topklasse.