Logo decombinatieridderkerk.nl

Sint op weg naar Rijsoord

RIJSOORD - Sint Nicolaas is op weg naar Rijsoord. Hij koerst met zijn gevolg aan op een aankomst op zaterdag 16 november. De Rijsoordse Oranjevereniging Nederland & Oranje heeft daarom weer een feestelijke ontvangst voorbereid.

De goedheiligman wordt zaterdagmorgen rond 9.30 uur in Rijsoord verwacht. Hij zal net als voorgaande jaren voet aan wal zetten aan de Waalweg, nabij restaurant Ross Lovell. Zo kan de Sint ook vanaf de brug van de Rijksstraatweg toegezwaaid worden. Op de kade zal Sinterklaas officieel in Rijsoord welkom worden geheten door John de Jong, de voorzitter a.i. van de Oranjevereniging.

Rondrit
Aansluitend stapt de Sint in een koets voort een feestelijke rondrit door Rijsoord. Muziekvereniging Sursum Corda zal deze feestelijke rondgang van Sint en zijn pieten begeleiden. Eindpunt van de rit is de gereformeerde kerk aan de Rijksstraatweg 95, waar weer een groot Sinterklaasfeest wordt gevierd. Dit kinderfeest is gratis voor leden van de organiserende Oranjevereniging. Niet-leden betalen € 2,50 per persoon. Alle kinderen worden uitgenodigd om tijdens de rondrit tekeningen of andere werkstukken aan Sinterklaas of zijn Pieten te geven. De makers van mooie Sintwerken maken kans dat ze bij Sinterklaas op het podium mogen komen. Waarschijnlijk wordt er voor iedereen ook wel wat lekkers meegenomen.

Jaarvergadering
De jaarvergadering van de Rijsoordse Oranjevereniging wordt op 22 januari 2020 gehouden. Deze vergadering zal om 20.00 uur beginnen in het visgebouw aan de Vlasstraat.

Meer berichten