Logo decombinatieridderkerk.nl

Braakballen pluizen in NME-centrum

RIDDERKERK - Woensdag 20 november is er voor de Jeugd "Braakballen pluizen" in het NME-centrum De Groene Draak" in Ridderkerk. Twee groepen van maximaal 15 kinderen kunnen deze middag met begeleiding van leden van Natuurvereniging Eiland IJsselmonde ontdekken wat een uil gegeten heeft.

Uilen eten muizen met huid en haar op. De onverteerbare botjes en haren worden hierna uitgebraakt in de vorm van een braakbal. Bij de activiteit "braakbal pluizen" zullen vrijwilligers van de Natuurvereniging uitleg geven over hoe dat nu zit met die braakballen. Daarna begint het echte onderzoekswerk. De kinderen gaan de inhoud van de braakballen uit elkaar pluizen en vergelijken met zoekkaarten. Met de gevonden skeletonderdelen zoals schedeltjes en botjes zou je zo weer een nieuwe muis in elkaar kunnen zetten. Aan het gebit van de muizen kun je zien welke soort muis de uil heeft gegeten. De deelnemers kunnen na het pluizen de piepkleine tandjes in de blootgelegde schedeltjes onder een microscoop bekijken. 
Er zijn groepen om 13.30 en 14.45 uur. Deelname is gratis. Voor meer informatie: www.natuurvereniging-ijsselmonde.nl/agenda
 

Meer berichten