Logo decombinatieridderkerk.nl

Geslaagd Blazersbendeconcert Harmonie Slikkerveer.

RIDDERKERK - Op maandag 18 november vond weer een spetterend Blazersbende concert plaats ter afsluiting van weken repeteren voor kinderen uit groep 6 van CBC De Regenboog in Slikkerveer. Voor de vijfde keer alweer werd in het kader van "Meer muziek in de klas" het project De Blazersbende, een samenwerking tussen de Gemeente, CBS De Regenboog en Muziekvereniging Harmonie Slikkerveer, uitgevoerd. Met het project Blazersbende krijgen kinderen van de basisschool op een actieve manier kennis met een blaas- of slagwerkinstrument uit het blaasorkest.

Tijdens het project gaan de kinderen direct een instrument bespelen, ook al hebben zij dit nog nooit gedaan. In zes wekelijkse lessen van een uur worden muziekstukjes onder leiding van vakbekwame docenten ingestudeerd. En het blijft niet alleen bij spelen op een blaas- of slagwerkinstrument. Het programma is zodanig samengesteld dat ook zingen en ritmisch klappen aan bod komen. Er wordt dan ook veel gevraagd van de kinderen en het onderwijsteam in die paar weken. Maar oefening baart kunst, wordt wel eens gezegd.

Dat kan na de uitvoering van 18 november wel gezegd worden. Vol overgave presenteerden de kinderen een slotconcert onder begeleiding van het orkest van de Harmonie aan ouders en belangstellenden. Van "De Introducties" en "We Will Rock You" tot aan "I Feel Good" van James Brown. Tussendoor werd ook nog even het verhaal van Wieger Wordt Wakker uitgevoerd om zang en ritme kunsten van de kinderen te tonen. Uit de reacties van het publiek kon wel worden opgemaakt dat een knap stukje werd neer gezet. Al met al wederom een geslaagd project om kinderen te stimuleren om muziek te gaan maken. Het is niet voor niets dat op wetenschappelijk niveau inmiddels is aangetoond dat muziek maken de sociale en creatieve ontwikkeling van het kind bevorderd.

Meer berichten