Tweemaal Zes werd door KCR weggevaagd: 32-2

KCR indrukwekkend

RIDDERKERK - Natuurlijk zijn er nog maar twee wedstrijden gespeeld en is er in de loop van de competitie nog van alles mogelijk, maar voorlopig vindt KCR zich terug op de eerste plek in de overgangsklasse C. En dat is verrassend te noemen, vooraf werd immers de huidige poule als zeer zwaar ingeschat. Maar na de felbevochten overwinning vorige week bij SDO in Kamerik werd afgelopen zaterdag het bezoekende Tweemaal Zes compleet van het veld gespeeld.

Een afgeladen Wissel waar de ambiance inmiddels niet zou misstaan in de korfballeague zag de thuisploeg zeer geconcentreerd en fel uit de startblokken schieten. Min of meer vanzelfsprekend is het inmiddels dat Mark van de Schelling (op weg naar zijn duizendste treffer voor KCR) de score opende. Daarna werd binnen vijf minuten al een gat geslagen van vier doelpunten (6-2) waarbij  vroeg in de wedstrijd duidelijk werd dat KCR deze avond een maatje te groot was voor de bezoekers, een team dat op het veld toch een klasse hoger speelt dan de thuisploeg. Al in de loop van de eerste helft werd een marge bereikt van maar liefst tien treffers verschil (15 -5 ) zodat een ware afstraffing dreigde voor de ploeg uit Maartensdijk. Maar omdat bij de thuisploeg de laatste tien minuten de scherpte even wat minder was kwam Tweemaal Zes in de slotfase van het eerste bedrijf terug tot 19-14. Een vrij hectische slotfase overigens waarin de scheidsrechters hun handen vol hadden aan spelers én coaches en waarbij Remon de Vos geel pakte.
In de tweede helft was het dezelfde Remon de Vos die na de 19-15 met twee treffers op rij (waaronder een heerlijke doorloopbal)  alle eventuele hoop bij de gasten wegnam. Daarna was er van een echte wedstrijd eigenlijk geen sprake meer. Het team van hoofdsponsor Akomar Shipping hervond de scherpte van de openingsfase en blies haar tegenstander totaal van het veld. Daarbij werd de "magische" grens van dertig doelpunten gepasseerd: Thom Nugteren was goed voor de 30-18. Eindstand: 32-23. De KCR-dames, van wie Rebecca Roelofs een zeer sterke wedstrijd speelde, waren deze avond goed voor tien treffers. Dat moet coach Dennis Gaemers goed hebben gedaan.
Het slotakkoord was daarbij voor invalster Rosa de Vries, die samen met een andere invaller, Rick Wenfua, liet zien dat een nieuwe generatie zich aan het aandienen is. Haar treffer werd met groot enthousiasme begroet door zowel de reservebank als de volgepakte tribunes.
Zaterdag wacht KCR een uitwedstrijd bij OVVO/De Kroon. In de huidige vorm kan KCR ook daar de beide punten bemachtigen.