Ad Tholenaar won het bondskruis en kreeg zelf een speld als "Lid van Verdienste"

Onderscheiden bij vogeltentoonstelling

RIDDERKERK - De jaarlijkse vogelshow van de Ridderkerkse vogelvereniging Witroka was dit keer het feestje van Ad Tholenaar. Hij had bij deze tentoonstelling de vogel met de hoogste beoordeling en was winnaar van het generaal klassement. Bovendien werd hij verrast met de benoeming tot "Lid van verdienste" met een speld van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

Ad Tholenaar is al vele jaren een actief lid van Witroka. Hij vervulde verschillende bestuursfunctie en heeft nu de rol van ringencommissaris. Het eerbetoon van de bond is volgens voorzitter Arie van Leeuwen meer dan terecht: "Hij heeft zoveel voor de vereniging betekend en er kan nog altijd een beroep op hem worden gedaan." Naast de bondsspeld ging de vogelkweker uit Bolnes naar huis met het bondskruis voor een van zijn postuurkanaries. Hij kreeg voor een exemplaar van een Japanse Hoso de hoogste waardering met 94 punten. Tholenaar had daarnaast goud met een Zuidhollandse Frisé lipochroom, die ook 94 punten scoorde. De optelsom van vijf vogels met de hoogste scores leverde hem ook de klassementsprijs op. De vogelshow van Witroka telde dit jaar 472 vogels. "Dit vijftig meer dan vorig jaar. Daar zijn we heel tevreden mee, want bij veel verenigingen loopt het terug" weet voorzitter Van Leeuwen. Wiroka had bij deze show 44 inzenders, die bijna allemaal wel in de prijzen vielen. De keurmeesters gaven aan bijna 90 exemplaren het predikaat 'goud'. De vereniging dankt de leden en sponsors die deze tentoonstelling mede mogelijk hebben gemaakt. "Voor de toekomst hopen we meer sponsors te vinden. Die zijn hard nodig om een mooie show te kunnen blijven neerzetten" stelt de voorzitter.