Logo decombinatieridderkerk.nl
Milan met de winnende tekening.
Milan met de winnende tekening.

Milan tekent de mooiste knuffel van IKEA-Barendrecht

Regio - Duizenden kinderen hebben wereldwijd, en dus ook in Nederland, weer deelgenomen aan de knuffelontwerpwedstrijd van IKEA. De winkelketen houdt jaarlijks een tekenwedstrijd en daagt de jeugd uit om een nieuwe knuffel te ontwerpen. De zevenjarige Milan Luijt, zijn zusje, neefjes en nichtjes uit Rotterdam namen ook deel aan deze wedstrijd. Zijn tekening 'Koning Kat' werd door IKEA gekozen als winnende tekening uit de inzendingen vanuit de vestiging in Barendrecht.

IKEA produceert jaarlijks duizenden knuffels. En iedere november ligt daar een hele speciale collectie knuffels tussen. Deze knuffels zijn het resultaat van de zes winnende tekeningen van het jaar daarvoor. Knuffels gebaseerd op ingezonden kindertekeningen.
De vestiging in Barendrecht heeft dit jaar weer tientallen tekeningen ontvangen. Het formulier hiervoor kon worden gedownload van de site of worden opgehaald in de vestiging. Alle ingeleverde tekeningen zijn beoordeeld door een jury. De ontwerpen moeten voldoen aan een bepaald aantal criteria. Zo mag de knuffel geen afgeleide zijn van een geregistreerd merk en het moet haalbaar zijn om deze te kunnen produceren. En zo werd dus de tekening van 'Koning Kat', getekend door Milan, door de jury uitgekozen tot beste tekening uit de inzendingen vanuit de vestiging in Barendrecht.

Alle IKEA vestingen in de hele wereld hebben een winnaar. En uit al deze winnaars worden door een jury van IKEA in Zweden 6 winnaars uitgekozen. Deze knuffels zullen dan het komende jaar worden geproduceerd worden en zijn vanaf november 2020 te koop bij alle IKEA winkels. Het zou dus zomaar kunnen dat 'Koning Kat' straks in de schappen ligt.

Milan kon bijna niet geloven dat hij in de regio Barendrecht de beste was. Met de bekendmaking dat zijn inzending naar Zweden wordt gestuurd, was hij natuurlijk superblij en door het dolle heen. "Mocht het ontwerp uitgekozen worden, dan mag hij naar Zweden om het prototype in ontvangst te nemen. Hoe bijzonder zou dat zijn!", sluit een trotse moeder af.

Meer berichten