Bas Mulder in de aanval
Bas Mulder in de aanval Foto: Roelie 't Jong

Bas Mulder schiet Slikkerveer naar winst

Sport

RIDDERKERK - Op zondag 15 december speelde Slikkerveer haar laatste competitiewedstrijd van dit jaar uit bij Stompwijk '92 in Leidschendam. Op sportpark Meerhorst werd de al vakantie vierende trainer André Stafleu op de bank vervangen door de assistent trainers Kevin Birahij en Martin de Koning. Voor aanvang van de wedstrijd werd 1 minuut stilte gehouden wegens het overlijden deze week van Marvin van Berkel, een speler van Stompwijk '92, die deze week na een hartstilstand op 21-jarige leeftijd was overleden. Zijn teamgenoten wilde ondanks dit zware verlies voetballen en deden er in de wedstrijd alles aan om voor hem te winnen.

In de stromende regen en met flinke wind was het echter voor beide ploegen moeilijk voetballen. Een eerste schot van Dylan Vrijman na vijf minuten werd goed gepakt door doelman Bennis. Tien minuten later schoot Ronald Capelle de bal over het doel. Daarna golfde het spel aardig over en weer, maar moest Stompwijk het vooral hebben van een enkel afstandsschot. Slikkerveer kreeg de beste kansen. Eerst onderschepte Robert Kosten bijna een te korte terugspeelbal, maar wist Bennis net op tijd te redden. Daarna volgden er nog kansen voor Ronald Capelle, die voorlangs schoot, Robert Kosten, die zijn inzet door een verdediger geblokkeerd zag en Cerezo Fung-A-Wing, die een corner van Ronald Capelle naast kopte. Zodoende bleef het bij de rust 0-0.
In de tweede helft was het weerbeeld in het begin nog altijd hetzelfde met veel regen en wind. Slikkerveer bleef ook nu kansen creëren. In de 48-ste minuut kopte Ronald Capelle uit een corner van Dylan Vrijman naast.  Een vrije trap van Boy van Reede werd hard en laag ingeschoten, maar Bennis lag in de goede hoek. In de 63-ste minuut kreeg Dylan Vrijman de bal goed vrij op de rand van zestien en speelde slim tussendoor naar Bas Mulder, die de bal via de binnenkant van de paal in het doel schoot: 0-1. Een minuut later het de voorsprong al verdubbeld kunnen worden, maar het schot van Ronald Capelle werd door Bennis goed gepakt. In de 67-ste minuut was de mee opgekomen Kevin Medina dichtbij een treffer, maar zijn schot werd net over getikt. Drie minuten later werd een inzet van Ronald Capelle goed gepakt. In het laatste kwartier werd er veel strijd op het middenveld geleverd en werd vooral de lange bal gespeeld door Stompwijk. Dat leverde nog een kansje op voor de thuisclub, maar Tom Mulder wist deze goed tegen te houden. De laatste kans van de wedstrijd was voor invaller Ernst Both, die een lange bal van Nick Geluk op de borst had aangenomen en mooi een eerste tegenstander uitkapte, maar daarna nog een tweede verdediger zijn inzet zag blokkeren. Zodoende bleef het bij 0-1 en werd deze jaargang goed afgesloten. Pas weer in het nieuwe jaar zal Slikkerveer op zondag 26 januari de competitie hervatten met een thuiswedstrijd tegen koploper Full Speed.

Opstelling Slikkerveer: Tom Mulder, Iwan Tewelde, Boy van Reede, Cerezo Fung-A-Wing, Nick Geluk, Kevin Medina, Jesse Ringlever, Bas Mulder (84 – Steven de la Rambelje), Dylan Vrijman, Robert Kosten (63 – Ernst Both) en Ronald Capelle.