Afbeelding

Ontmoeting met de buren

Algemeen

RIDDERKERK - De "Oudejaarsborrel met de buren" in de Brasem in Drievliet was wederom een succes. De eindejaarsborrel, die sinds 2017 wordt georganiseerd, bracht meer dan vijftig buren gezellig bij elkaar.

Het burgerinitiatief van organisator Johan Verveer liet weer zien dat het samenzijn met de buurtgenoten op prijs wordt gesteld. De buren die kwamen brachten allemaal iets lekkers mee, zoals ook was gevraagd in de uitnodiging. Er kon zo van allerlei verschillende hapjes en drankjes geproefd worden. Een grote tent met zelfs verwarming die belangeloos al een paar jaar wordt neer gezet, was gezien de intredende kou zeker geen overbodige luxe, waarvoor een woord van dank aan de verstrekker zeker op zijn plaats is.
In een ontspannen sfeer bijpraten over wat er soms persoonlijk, maar ook zoal leeft in de wijk waar men woont, voorziet gezien de gemoedelijke sfeer zeker in een behoefte.  Er werden zelfs telefoonnummers uitgewisseld om elkaar op momenten waar in dit nodig is bij te staan.  Niets verplicht, maar ontstaat als je de buren eens wat beter leert kennen dan alleen maar hallo en gedag te zeggen in het voorbij gaan" zegt Brasembewoner Gerard Niessink.
Volgend jaar hoopt iedereen weer op deze manier bij elkaar te zitten.
 

Advertenties uit de krant