IJsvrij Festival overtreft verwachtingen

RIDDERKERK - Met nog één week te gaan verslaat het IJsvrij Festival op Plein 1940 al het aantal bezoekers van vorig jaar. Het romantische winterplein trekt veel schaatsliefhebbers. Gezinnen, maar ook veel toeristen weten IJsvrij te vinden. Dankzij het Zweedse culinaire thema kunnen ook niet-schaatsliefhebbers het festival erg waarderen. De eerste Night Walk in Rotterdam op 27 december werd druk bezocht en zorgde voor een gezellige sfeer op het terrein van IJsvrij, dat als start- en eindpunt diende.

Positieve reacties op locatie

De reacties op de nieuwe locatie midden in het centrum zijn positief: de ijsbaan met een 'skateway' rondom het Zadkine beeld en de haven op de achtergrond geven een sfeervol beeld. De mini expositie 'Vrij in Rotterdam' met aandacht voor 75 jaar vrijheid en de geschiedenis van Rotterdam maakt het festival op deze locatie extra bijzonder. Ook de Silent Disco avonden zijn populair, de laatste is aanstaande vrijdag 10 januari. Initiatiefneemster Eva van der Vegt: "Er is voor een aantal tijdstippen nog een beperkt aantal kaarten te koop, want we zijn bijna uitverkocht. Wie nog een rondje wil dansen op het ijs, moet snel zijn".

Na de drukke decembermaand volgen traditiegetrouw de nieuwjaarsborrels van bedrijven en verenigingen. Voor een écht originele borrel kan men nog terecht bij IJsvrij in de week van 6 januari. Eva van der Vegt: "Hoe mooi is het om met collega's, vrienden of je sportclub in een Zweeds thema te borrelen en het nieuwe jaar in te luiden? Zo kan men het gevoel van de kerstperiode nog heel eventjes vasthouden".

Laatste week met uitgebreid programma

IJsvrij Festival is nog geopend t/m 12 januari en heeft nog een aantal mooie activiteiten op het programma staan: de workshop Maas on Ice op zondag 5 en zondag 12 januari, op maandag 6 januari 50 % voordeel voor 65+ schaatsers, de laatste knutselmiddag voor kinderen is op woensdag 8 januari, Silent Disco op vrijdag 10 januari en op zaterdag 11 januari de speciale Rotterdam Pride editie op IJsvrij met spoken words, pride silent disco en verschillende artiesten. Bekijk hier de agenda en koop meteen tickets.

Openingstijden en prijzen
IJsvrij Festival is tot en met 12 januari 2020 geopend, 7 dagen in de week.
Doordeweeks van 12:00 – 20:00 uur.
Weekenden van 10:00 – 20:00 uur.

Entreeprijzen ijsbaan

Kinderen 0 t/m 2 jaar gratis

Kinderen 3 t/m 12 jaar 4,50 euro

13 jaar en ouder 6,00 euro.

Schaatshuur*  2,50 euro

*Schaatshuur is op basis van beschikbaarheid. Eigen schaatsen zijn toegestaan (geen noren of klapschaatsen). IJsvrij beschikt over schaatsen in de maten 27 t/m 47 en een beperkt aantal glij-ijzers voor de allerkleinsten. Toegang tot het festivalplein is gratis.