In de aanval tegen Volendam (foto Ruud de Jong)

Er had meer ingezeten voor de handballers

RIDDERKERK - "Er had meer ingezeten, als we wat slimmer waren geweest" was de eerste reactie van Drechtsteden coach André de Waal na de verloren wedstrijd tegen Volendam. "We hadden er meer uit kunnen halen als er meer als team was gespeeld".

KRAS/Volendam 3 kwam zaterdag verrassend goed uit de startblokken. Binnen enkele minuten was het al 0-3. De thuisploeg had moeite om het juiste tegenspel te bieden. Met name afstandsschoten van Volendammer Jordan Beukman waren voor Ralph van den Berg te machtig. Drechtsteden herstelde zich daarna wel en kroop voorzichtig weer naast de gasten (5-5). Er ontstond voor het publiek een leuke wedstrijd waarbij de gasten iets meer het spel in handen hadden. Drechtsteden had er tot de rust iets meer uit moeten halen door slimmer om te gaan met de kansen.
Na de rust (15-17) leek het er even op of de woorden van De Waal in de rust geen effect hadden gehad. Volendam liep snel uit naar 16-23 en het leek slecht af te lopen. Een bijzonder moment was er in de 9e minuut toen de Volendam keeper voor twee minuten naar de kant moest en er geen vervangende keeper was. Terwijl een speler de honneurs waar nam kon Drechtsteden weer aanhaken (23-26). Toen André Kraaijeveld de aansluiting maakte (25-27) en Danny Kanters ook nog voor de 26-27 zorgde was het 10 minuten voor tijd weer een echte wedstrijd. Lennart Huisman groeide in het doel van Drechtsteden naar grote hoogte, Volendammmer en topschutter Jordan Beukman moest met 3x2 minuten naar de kant en Drechtsteden beukte op het doel van de gasten. Met het oplopen van de spanning verliezen de spelers elkaar wel eens uit het oog, wordt het slordiger en wordt niet het beste uit het team gehaald. Zonde, want er was wat te verdienen. Het werd 29-30, maar afgeslagen Drechtsteden aanvallen werden wel verzilverd (31-33). Het gat was geslagen en de nederlaag met 32-35 een feit.
Door dit verlies zakt de ploeg naar de achtste plek met 11 punten uit 12 wedstrijden. Zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij koploper Groene Ster dat in Amsterdam verrassend verloor van US. Aanvang in Zevenbergen is 21.00 uur.