Logo decombinatieridderkerk.nl
Binnenkort wordt het casco van het bezoekerscentrum opgeleverd
Binnenkort wordt het casco van het bezoekerscentrum opgeleverd

Vrijwilligers kunnen helpen in bezoekerscentrum Waalbos

RIDDERKERK - Het bezoekerscentrum Waalbos in Rijsoord nadert inmiddels zijn voltooiing. Binnenkort wordt het casco door de aannemer opgeleverd en gaat de afwerking van het gebouw plaats vinden met vrijwilligers. Opening van het bezoekerscentrum is op zaterdag 9 mei 2020.

Men is nu nog op zoek naar mensen die af en toe willen helpen bij de bezetting van het bezoekerscentrum en het ontvangen van bezoekers. Ook mensen die willen helpen met het organiseren van activiteiten of het opbouwen van de tentoonstelling, zijn van harte welkom. Wie bij momenten wil helpen kan dit doorgeven via: bcwaalbos@gmail.com of 0180-428262.
Stichting Rijsoordse molen, Stichting Natuurbeheer Waalbos en de IJsclub Rijsoord hebben samen actie ondernomen om dit gebouw neer te zetten. Naast activiteiten voor deze clubs, zal dit gebouw de functie als bezoekerscentrum hebben waar informatie over het Waalbos en de andere natuurgebieden in de buurt te vinden zal zijn. Van hieruit kan men straks starten met een wandeling of een excursie. Ook zullen er eem tentoonstelling over de schilderskolonie van Rijsoord, het voormalige landbouwgebied en natuur worden ingericht en zullen diverse activiteiten georganiseerd worden. Met dank aan verschillende geldschieters (Fonobori, Landschapstafel, Provincie Zuid-Holland, Rotary, Rabobank, etc.) is realisatie van het bezoekerscentrum mogelijk geworden.
Het Waalbos ligt tussen Ridderkerk, Zwijndrecht, H.I. Ambacht en Barendrecht en is 185 ha groot. Het is een open bos met daartussen graslanden met koeien, paarden en schapen.

Meer berichten