Logo decombinatieridderkerk.nl

Lions doneren €1.900 aan KiKa

REGIO - Op vrijdag 10 januari overhandigde Lionsclub IJsselmonde de opbrengst van de jaarlijkse wijnproeverij aan KiKa (Kinderen Kankervrij), dit jaar het goede doel. Een van de KiKa-ambassadeurs, Dewi-Jill van den Heuvel, ontving een symbolische cheque van maar liefst €1.900 uit handen van Alfred Kool namens Lionsclub IJsselmonde. Hij deed dat samen met Lammert Wiegmink, eigenaar van De Wijn Goeroe, met wie de Lions hun wijnproeverij nu al vijf jaar organiseren. 

Dewi-Jill kreeg zelf op haar 17e lymfklierkanker maar is daar gelukkig weer van genezen. "Het was een zware periode, waardoor ik ook mijn studie moest onderbreken. Ik ben nu 5 jaar schoon en kijk weer naar de toekomst." Ze is vorig jaar afgestudeerd als audiovisueel vormgever. Tijdens haar ziekteperiode heeft ze het hele proces gefilmd en er een indrukwekkende documentaire van gemaakt. Zelfs RTL heeft er aandacht aan besteed.
Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en kan beter. Het doel van KiKa is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft daarom fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens de behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. 
Lionsclub IJsselmonde dankt alle deelnemers aan de proeverij. Door hun bestellingen kon dit prachtige resultaat worden bereikt. Alfred Kool: "En laten we Lammert Wiegmink (www.dewijngoeroe.nl) niet vergeten. Hij heeft ons niet alleen prachtige wijnen geschonken, maar ook een flinke bijdrage aan het goede doel. Een gepassioneerde wijnkenner met het hart op de goede plek." 

Lions: "We serve"
Motto van Lions Club IJsselmonde is: 'Samen Werken, Samen Dienen'. Maatschappelijke betrokkenheid in praktische zin, helpen waar dat nodig is. Dat kan fysieke hulp zijn, maar soms is er gewoon ergens geld nodig om een goed doel te realiseren. Wat Lions bindt is dat ze graag de handen uit de mouwen steken. Lions Club IJsselmonde is vooral actief in Barendrecht, Ridderkerk en Hendrik Ido Ambacht. 
 

Meer berichten