Logo decombinatieridderkerk.nl
Saturnus troefde Vires et Celeritas vaak af (foto Ruud de Jong)
Saturnus troefde Vires et Celeritas vaak af (foto Ruud de Jong)

Handbalsters winnen van Vires et Celeritas

RIDDERKERK 0 Het Goudse Vires et Celeritas was zondag in Ridderkerk de tegenstander van de Saturnus'72 dames. Een ploeg die met maar twee punten in de onderste regionen van de Tweede klas bungelt. 

Het eerste deel van de wedstrijd was Saturnus veel sterker, maar liet dit pas zien na 10 minuten (3-4). Daarna walste de ploeg over de Goudse tegenstander heen en zorgde bij rust voor een 12-6 voorsprong. Met name Romy Muller en Laura de Vos kwamen regelmatig door de Goudse verdediging heen. In de tweede helft kreeg B junior keepster Daphne Tamboer speelminuten in het eerste. Na een wat onwennig begin kon ook zij zich profileren. Toch kon zij niet voorkomen dat het spel van de thuisploeg wat onzorgvuldiger werd. Toen in de 12e minuut ook nog Laura de Vos met rood naar de kant moest kreeg Saturnus het even zwaar te verduren. (Een lichte overtreding bij een break-out werd door debuterend scheidsrechter Van der Vliet wel heel zwaar bestraft.) 
Vires veranderde van spelwijze, ging Romy Muller mandekking geven en wist zodoende het spel te ontregelen. Saturnus had hier niet direct een antwoord op en zag de voorsprong slinken tot 16-15. Chantal Daalder was inmiddels terug in het doel. Met haar ervaring kon de verdediging weer grip krijgen op Vires. De laatste minuten waren daarna wel wat chaotisch, maar brachten Saturnus wel de verdiende winst met 21-17. Hiermee staat de ploeg op plek 5 met 12 punten uit 11 wedstrijden.  
De Ridderkerkse dames gaan zaterdagavond op reis naar Rijswijk alwaar Hercules 3 de tegenstander is (20.30 uur). Dit duel gaat om een betere positie in de grote middenmoot.
 

Meer berichten