Logo decombinatieridderkerk.nl
De museumdelegatie bij een Lancaster in Londen
De museumdelegatie bij een Lancaster in Londen ( )

In Royal Airforce museum voor film over Lancaster

RIDDERKERK - Een deel van het museumteam van de Museumschool in Rijsoord was op 15 januari in London op bezoek in het Royal Airforce Museum. Zij hadden verzocht om veel detailfoto's te mogen maken van een Lancaster, die als hulp kunnen dienen bij het maken van een film over de Lancaster van Rijsoord.

"Er wordt op dit moment al hard aan gewerkt bij een animatie studio in Salt Lake City, die die deze moeilijke opdracht levensecht kunnen uitvoeren. Wel een dure onderneming, maar we hebben een zeer voorspoedig jaar achter de rug, het kan er wel af" zegt Ad Los over deze film die voor de tijdmachine van Johannes Post wordt gemaakt.
Het museum hoopt de première van deze nieuwe 3D-film te organiseren tijdens het gedenken van 75 jaar vrijheid. De Royal Airforce hoopt dan met een delegatie van 15 mensen aanwezig te zijn onder leiding van een Air Marshal, die verbonden is aan het Britse Koninklijk Huis.
Op 19 juni 1943 crahste een Lancaster bommenwerper nabij de Rijksstraatweg in Rijsoord. Delen van dit opgegraven toestel zijn al sinds enige tijd in de Museumschool te zien.

Meer berichten