Logo decombinatieridderkerk.nl
Het piratenschip bij de Hollandsestraat ging op 2 januari in vlammen op (foto Dennis van Wingerden)
Het piratenschip bij de Hollandsestraat ging op 2 januari in vlammen op (foto Dennis van Wingerden)

Buurtbewoners boos over niet vervangen van speeltoestel

RIDDERKERK - Een brief van de gemeente heeft tot boosheid geleid bij bewoners van de Hollandsestraat en omgeving. Zij kregen deze week van het gemeentebestuur te horen dat er voorlopig  geen vervanging komt voor het op 2 januari door brand verwoeste speeltoestel in hun buurt.

De gemeente wil wachten tot er een speeltoestel van elders in de gemeente vrijkomt. In afwachting hiervan zal het speelterrein in Slikkerveer een kaal gazonnetje blijven. Lucien Westbroek van Partij 18PLUS nam het donderdagavond in de gemeenteraad op voor de kinderen van de buurt: "Zij mogen tot niet de dupe worden van het vandalisme van anderen?" hield hij het college voor: "Het is een kinderrijke wijk en er moet snel een soortgelijk toestel terugkomen."
Wethouder Peter Meij erkende direct dat de brief in deze vorm niet verzonden had mogen worden. "Kinderen hoeven inderdaad niet de dupe te worden van brandstichting. We gaan op korte termijn in gesprek met de buurt en de inzet is om eruit te komen" aldus de wethouder.
Het speeltoestel dat in vlammen opging kostte ruim 30.000 euro. De gemeente is hiervoor niet verzekerd. In de brief naar de bewoners is gevraagd om informatie te delen over wie verantwoordelijkheid zijn voor deze schade. Daders waarop de schade verhaald kan worden zijn nu niet in beeld.
 

Meer berichten