Het duurt nog even voor dit gebouw er staat
Het duurt nog even voor dit gebouw er staat

Riederkercke loopt vertraging op

Algemeen

RIDDERKERK - Het bouwplan Riederkercke in Slikkerveer vraagt meer geduld van de toekomstige bewoners. In de aanloop naar wijziging van het bestemmingsplan heeft de beoordeling van het bouwplan vertraging opgelopen.

Voor de bouw van elf appartementen op de hoek van de Kievitsweg en Stadhouderslaan vroeg projectontwikkelaar Herkon medio vorig jaar een omgevingsvergunning aan. Met de zogenoemde coördinatieregeling loopt de procedure voor deze vergunning gelijktijdig met die van het bestemmingsplan. Het gemeentebestuur is akkoord met de omgevingsvergunning, maar de beoordeling van de nieuwe bestemming heeft vertraging opgelopen door het lang uitblijven van een reactie van de Omgevingsdienst Haaglanden. Deze dienst moet goedkeuring verlenen op de gedane onderzoeken op gebied van flora en fauna. Vanwege de stikstofproblematiek heeft Haaglanden pas laat een (positieve) reactie kunnen geven. Akoestisch onderzoek heeft geleid tot een kleine aanpassing van de balkonschermen.
Naar verwachting zal het bestemmingsplan komende maand ter inzage worden gelegd. Indien er geen zienswijzen worden ingediend kan de gemeenteraad er snel een klap op geven. Er kan dan mogelijk gebouwd worden in september. Dit zal verder verschuiven als er wel bezwaren komen.
Al wel onherroepelijk zijn de vergunningen voor het kappen van bomen en het slopen van de oude loods op het terrein. Met het oog op het broedseizoen wil de projectontwikkelaar hiermee op korte termijn beginnen.

Advertenties uit de krant