William Rijsdijk:
William Rijsdijk: "Het wordt een feestjaar voor de hele club"

Eeuwfeest leeft bij sv Slikkerveer

Sport

De viering van het honderdjarig bestaan van sv Slikkerveer wordt op zaterdag 4 juli ingeluid met een wedstrijd tegen de profs van Excelsior. Daarna staan er het hele jaar activiteiten op het programma. In oktober is er een feestweek met een receptie, reünie en presentatie van het jubileumboek. Ook in het vat zit jubileumbier van brouwerij De Kaap.

"Het wordt een feestjaar voor de hele club. Verschillende commissies bereiden nu de activiteiten voor" zegt William Rijsdijk, de voorzitter van de jubileumcommissie. De huidige trainer van het tweede elftal vroeg zes jaar geleden al tijdens de ledenvergadering de oproep om tijdig aan de voorbereidingen van het eeuwfeest te beginnen. "Een maatje van mij heeft het boek over het 100-jarig bestaan van Excelsior geschreven. Zoiets kun je niet een jaar doen" licht hij toe. De club schoof vervolgens Rijsdijk het voorzitterschap van de jubileumcommissie in de schoenen: "We zijn vijf jaar geleden al begonnen met sparen voor wat we allemaal willen organiseren. Voor onze reünie hebben bijvoorbeeld een grote tent nodig. Onze kantine is voor zoveel mensen te klein."

Expositie
De reünie wordt op woensdag 7 oktober gehouden, precies 100 jaar na de oprichting van de club. Op deze dag is ook de presentatie van het jubileumboek. Voor de samenstelling is een redactie gevormd met Vincent Wernke (schrijver van het Excelsiorboek) en de makers van het Slikkerveerboek dat 25 jaar geleden verscheen. Veel fotomateriaal wordt momenteel ook verzameld voor de tentoonstelling die eind dit jaar wordt gehouden in de Oudheidkamer. "De club heeft een mooi archief, maar foto's van lagere elftallen zijn vaak alleen in particulier bezit. We hebben daarom de oproep gedaan om zoveel mogelijk materiaal te delen. SV Slikkerveer is niet alleen het eerste elftal, het gaat om het brede kader" stelt Rijsdijk.
De feestweek in oktober kent daarom ook een Ladies Night, een jeugddag met leuke spelen en een familie/seniorendag die begint met een ontbijt. Tot de jubileumactiviteiten behoren ook een 24-uurstoernooi en een serie jeugdtoernooien.
Het eeuwfeest blijkt ook onder de leden te leven. De in kleine oplage gemaakte jubileumsjaals waren binnen een week uitverkocht. Er worden nu extra exemplaren gemaakt. Van het jubileumbier, dat nu al onder de tap is, zullen later dit jaar ook flesjes verkrijgbaar zijn.

l.

Advertenties uit de krant