<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo decombinatieridderkerk.nl
Theun Knoop met zijn jongste prijswinnaar
Theun Knoop met zijn jongste prijswinnaar

Zilver met agapornis bij WK in Portugal

RIDDERKERK - De Ridderkerkse vogelkweker Theun Knoop is met zilver teruggekomen van de Mondial de Ornitologia in Portugal. Na eerdere wereldtitels voor zijn vogels werd een van zijn agaporniden gekroond tot vicewereldkampioen.

De meervoudig titelhouder had er bij de grote vogelshow in Porto (ruim 23.000 vogels!) niet serieus op gerekend. "Vorig jaar had ik het bij de show in Zwolle goed gedaan. Er melden zich dan veel kopers voor je vogels. Die prijswinnaars ben je dan kwijt. Dan heb je nog wel de ouders, maar je moet dan maar afwachten of je met de volgende leg weer succesvol bent" vertelt Knoop.
In Portugal bleek dat het geval met een opaline groen roseicolli, een van de populairste agapornide soorten. Knoop had deze vogel uit 2018 nog niet eerder gekozen voor een tentoonstelling. "Ik had er drie op het oog die ik al voor de show van Witroka in november had ingezonden. Min of meer willekeurig had ik deze uit een rijtje gehaald. Het had ook een ander kunnen wezen" vertelt de Ridderkerker nuchter over zijn prijswinnaar.
Dat hij dit keer geen WK-goud scoorde ervaart Knoop daarom allerminst als een teleurstelling. "Met agapornissen zit je in een zware categorie. Met andere soorten kun je wereldkampioen worden met 90 of 91 punten. Met 94 punten heb ik nu zilver. De winnaar had er 95. De score heb ik ook al een paar keer gehad, maar ik kan er mee leven dat ik nu iets lager zit. In elk geval is dit weer een vogel met potentie."
Aan de vogelshow in Porto werd meegedaan door ruim drieduizend vogelkwekers uit 24 landen.
Nederland was vertegenwoordigd door 132 vogelkwekers. Met hun resultaten behaalden zij een zesde plaats in het medailleklassement.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221918&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13537089&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=decombinatieridderkerk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=298" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>