Rijsoord haakt even af

RIJSOORD - Rijsoord was de afgelopen weken goed bezig en er mocht zelfs sprake zijn van een voorzichtige opmars. Met een eventuele winst op Duno D had Rijsoord zich uit de gevarenzone kunnen spelen, maar het liep zaterdagmiddag allemaal even wat anders. De Kraaien verloren en moesten de winst aan Duno D laten. Hierdoor staat Rijsoord nu derde van onderen en vier punten boven 's-Gravenzande, dat op deze locatie naar een rechtstreekse degradatie kan uitkijken.

door Wim de Rooij

Vanwege een blessure bij Berry de Groot, die wel op de reservebank zat, kon Jochem Bakker in de basis beginnen. Natuurlijk hadden de spelers ook op de ranglijst gekeken en gezien dat bij winst de thuisploeg op de ranglijst gepasseerd zou worden. Maar dan moest er wel gewonnen worden en dat zat er deze zaterdagmiddag eigenlijk de hele wedstrijd niet in. Op een hobbelig veld was het Duno D dat al in de eerste minuut hun visitekaartje afgaf. Ted Heijckmann ging op rechts door en vanaf de achterlijn zette hij de bal messcherp voor en Sam van Essen had de bal maar voor het inlopen. Maar hij faalde jammerlijk tot opluchting van alles wat Rijsoord was. Rijsoord was gewaarschuwd, maar dat bleek niet direct uit het spel. Het zou een uiterst matige eerste helft worden, waarin de ploegen aan elkaar gewaagd waren en waar weinig kansen werden gecreëerd.

Desastreus
De tweede helft begon desastreus voor Rijsoord, want binnen zeven minuten keek de ploeg tegen een 2-0 achterstand aan. Eerst was het Andreas Dusink, die in de 49e minuut goed gebruik maakte van een misverstand tussen doelman Özrak, die niet zijn beste wedstrijd keepte, en een van de verdedigers van Rijsoord. De bal viel precies tussen beide spelers in, waardoor niet adequaat werd ingegrepen en Dusink maakte daarvan dankbaar gebruik. En nog eens drie minuten later was het Roy Talsma, die het tweede doelpunt aantekende. Een achterstand, die Rijsoord niet meer te boven kwam. Dat was misschien nog wel het geval geweest, maar dat had Danilo Alkema moeten scoren toen hij alleen op doelman Patrick ter Mate afging en Casper Gerritse in de rebound naast schoot. Rijsoord probeerde wel wat aan de stand te veranderen, maar de overtuiging ontbrak, ondanks de luide aanmoedigingen langs de lijn van trainer Marco van Rijn. En in de verdediging stond de lange Shuremy Felomina als een rots in de branding alle ballen weg te koppen. Drie minuten voor het einde kreeg Bart van Brakel nog een uitgelezen kans op een derde doelpunt voor de thuisploeg, maar hij miste voor open doel. In de laatste minuten nog veel commotie bij een aanval van Rijsoord, die smoorde in de verdediging van de thuisploeg. Nadat de stofwolken waren opgetrokken waren er gele kaarten voor Casper Gerritse, Shuremy Felomina en trainer Marco van Rijn. En moest toch wel geconstateerd worden dat het verder prima leidende arbitrale trio in de ogen van alles wat Rijsoord was bij dit incident wat steken had laten vallen.

Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen AZSV op het programma. De ploeg uit Aalten won zaterdagmiddag van Rijnvogels en staat op de derde plaats. Hopelijk dat Rijsoord weer een goede wedstrijd laat zien, zoals het de laatste weken wel meer tegen sterke ploegen heeft gedaan. De wedstrijd op de Vlasstraat begint om 14.30 uur.

Opstelling Rijsoord: Ragip Özrak – Donovan Lioe Anjie – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito – Danilo Alkema (72. Chantley Job) – Stephan Ooms (57. Chris Promes) – Marcelo Gomes da Veiga (64. Lorenzo van der Heijden) – Casper Gerritse – Mike van Dongen – Jochem Bakker.