Logo decombinatieridderkerk.nl
Foto:
Waar ken ik jou van?

Jeanette Ouwens – Batenburg (43)

Waar kennen we jou van?

Ik ben misschien wel de eerste persoon in deze rubriek die de lezers niet kennen. Met mijn Instagram account Mistermachomissy heb ik 173.000 volgers. De vraag kan dus misschien beter zijn waar kennen we Mistermachomissy van. Ik plaats iedere dag foto's van mijn Brits korthaar katten op Instagram. Dat is eigenlijk een beetje uit nieuwsgierigheid begonnen. Inmiddels heb ik zoveel volgers dat bedrijven mij benaderen om artikelen te promoten. Eind vorig jaar bijvoorbeeld, zijn mijn katten model geweest in een campagne van Gournet. Dat zijn voor mij de krenten uit de pap. Ondanks de vele volgers kan ik dus rustig over straat lopen, zonder dat mensen weten dat ik de vrouw achter de kattenfoto's ben.

Waarom Brits korthaar katten?

Dit ras was te zien in de reclame's van Whiskas. Voor deze katten hadden we twee, zeg maar huis tuin en keuken katten gehad. Maar door de reclame zijn we in aanraking gekomen met de Brits korthaar. Inmiddels hebben we er daar vijf van.

Hoe is jouw gezinssituatie?

Ik ben getrouwd met Michel Ouwens, raadslid van Leefbaar Ridderkerk. We hebben twee kinderen. Vico van dertien en Maylin van tien.

Wat is je mooiste jeugdherinnering?

In ben in Sleeuwijk opgegroeid. Mijn jeugd heeft in het teken van twirlen gestaan. Tot mijn 23e heb ik deze sport beoefend. Ik ben een aantal keer Europees kampioen geweest. Na mijn actieve sportcarrière ben ik nog jurylid geweest en bondscoach. Toen Vico werd geboren ben ik gestopt met alles. Het was tijd voor wat anders.

Waar word je gelukkig van?

Als het met mijn gezin goed gaat en met de mensen die mij lief zijn. En van knuffelen met mijn katten.

Waar ben je verdrietig om geweest?

Het verlies van mensen die je dierbaar zijn. Ik heb dat al een aantal keren van nabij meegemaakt. Dat zijn echt verdrietige periodes. Daarnaast kan ik dierenleed niet aanzien. Het is verschrikkelijk wat mensen dieren soms aandoen.

Welke toekomstdromen heb je nog?

We zijn van plan om met Sunny, onze jongste kat, een nestje te krijgen. De kater is al uitgezocht. Nu is het wachten tot ze krols is. Ik kijk er echt naar uit om een nestje kittens te hebben.

Hoe zouden je vrienden jou omschrijven?

Als iemand die geïnteresseerd en zorgzaam naar de medemens is.

Hoe sta je 's morgens op?

Ik heb wel graag even wat tijd voor mijzelf om rustig wakker te worden. Dat valt niet altijd mee, want Michel en Vico staan gelijk 'aan' als ze uit bed komen.

Welke verleiding kan je niet weerstaan?

Ik moet wel beetje lachen om deze vraag. Het lijkt me duidelijk dat dit kittens zijn. De laatste keer dat ik bij de fokker was, waar ik veel contact mee heb, liepen er kittens rond. Ik had mezelf echt voorgenomen geen kat er meer bij te nemen, maar uiteindelijk is er dus toch een uit het nestje bij ons terechtgekomen.

Wat vind je stom?

Als man en vrouw in dezelfde kleding lopen. Maar vooral ruzie vind ik stom. Laat elkaar gewoon in zijn waarde, dan ziet de wereld er een stuk vrediger uit.

Wat heb je geleerd van je ouders?

Om positief stimulerend naar de kinderen te zijn. Mijn ouders hebben altijd interesse getoond in wat ik deed. Toen ik op hoog niveau twirlde, brachten ze mij door heel Europa. Trainen deed ik in Nootdorp. Toch ook niet naast de deur, maar nooit werd er gepusht. Mijn plezier in de sport bedrijven vonden ze het belangrijkst.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Misschien 's morgens iets eerder paraat. Verder is het goed zoals het is.

Bel of app je vaak?

Alleen als het een functie heeft. Mij zal je niet snel aan de lijn krijgen voor een kletspraatje.

Wat is je favoriete quote?

Dat zijn er twee. 'Leven en laten leven' en 'Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd'. Die laatste gebruiken we in ons gezin regelmatig.

Wil je nog iets toevoegen?

Laten we wat meer respect voor elkaars mening hebben. En kijk gerust eens op mijn Instagram account @mistermachomissy

Iemand opgeven? Mail naar ronald@baruitgeverij.nl

Meer berichten