Corine Stolk overhandigde de petitie aan commissievoorzitter Kees van der Duijn Schouten

Watergevecht met college

RIDDERKERK - Een speels waterornament moet wat betreft het college komen op het Sint Jorisplein. De stichting BIZ Winkelhart Ridderkerk ziet de fonteintjes veel liever op het Koningsplein. Er zijn voor deze locatie ook ruim duizend handtekeningen verzameld door het burgerinitiatief.

In de nieuwe centrumvisie heeft het college de bedriegertjes geprojecteerd op het Sint Jorisplein. "Dat is de meest voor de hand liggende keuze" stelde wethouder Henk van Os dinsdagavond in de commissievergadering over de centrumplannen: "Als we de leegstand tegen willen gaan moeten we het Jorisplein aantrekkelijker maken. Het Koningsplein heeft geen leegstand. Bovendien zijn daar ondernemers die vrezen voor overlast voor hun terrassen."
Het staat haaks op de visie die de BIZ heeft. Bestuurslid Liesbeth van Vianen erkent dat er zeker geïnvesteerd moet worden in het Jorisplein, maar dat kan volgens de BIZ ook met andere speelelementen: "Alle ondernemers zijn het erover eens dat ook op het Jorisplein iets moet gebeuren. Wij vinden speeltoestellen, zitjes en meer groen daar passender."
Het burgerinitiatief is ook gericht op een waterornament voor het Koningsplein. Een petitie hiervoor leverde 1069 handtekeningen op. Mede-initiatiefneemster Corine Stolk overhandigde de stapel dinsdagavond aan commissievoorzitter Kees van der Duijn Schouten. Zij riep voor de overhandiging een andere petitie in herinnering: "In 2016 waren 898 handtekeningen via petitie online voldoende om de proef met eenrichtingsverkeer op de Sint Jorisstraat te beëindigen."