(archieffoto Rijsoord)

Rijsoord verrast hoogvlieger AZSV

RIJSOORD - Na de prima resultaten tegen sc Feyenoord en Sportlust 46 waarbij aan de Vlasstraat verdienstelijk gelijk werd gespeeld en waarbij een overwinning niet had misstaan, werd nu een andere topper in de hoofdklasse A, AZSV uit Aalten met een nederlaag  naar huis gestuurd. En over de gehele wedstrijd was dat nog eens verdiend ook.

door Emo van Dijk

Voor aanvang van de wedstrijd was er eerst een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van Jolanthe van den Heerik, moeder van onze selectiespeler Leon van den Heerik en echtgenote van Cees van den Heerik, trainer van het tweede elftal.

Het was AZSV die vanaf het fluitsignaal het initiatief nam en Rijsoord probeerde uit elkaar te spelen. Maar de veldbezetting bij Rijsoord was uitstekend en de ploeg uit Aalten lukte het niet om ondanks het grotere percentage van balbezit echt gevaarlijk te worden. Echt handelend optreden van keeper Ragip Ozrak was er alleen bij schoten van buiten de zestienmeter en die werden vakkundig onschadelijk gemaakt. De beste kans was misschien zelfs voor RIjsoord toen de hardwerkende Casper Gerritse al in het begin van de wedstrijd keeper Te Kolste van dichtbij op de proef stelde. Halverwege de eerste helft had de bal ook zomaar op de stip gekund toen dezelfde Casper Gerritse volgens alles en iedereen van Rijsoord onreglementair werd gestuit door keeper Te Kolste in het strafschopgebied. Maar de prima leidende scheidsrechter Elissen zag er niets in. En zo werd de rust met 0-0 bereikt.

Over de streep getrokken
De tweede helft leek er, zoals wel vaker in de thuiswedstrijden van RIjsoord, een ploeg in het veld te staan die, zeker geholpen door de wind mee, de rollen omdraaide. AZSV werd direct vanaf de aftrap onder druk gezet. En dat opportunisme leverde al na 5 minuten een voorsprong op. Een splijtende pass van aanvoerder Berry de Groot bereikte youngster Jochem Bakker in het strafschopgebied. Hij wist met dit buitenkansje wel raad en bij zijn tweede basisplaats scoorde hij zijn eerste competitiedoelpunt voor Rijsoord. Het doelpunt maakte Rijsoord sterker en AZSV moest meer risico gaan nemen. Rijsoord kreeg dan ook zeker kansjes en mogelijkheden om de bevrijdende 2-0 te maken maar dat lukte niet. Het zou AZSV ook deze middag niet lukken om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen en zo bleef het dus 1-0 al had invaller Tevin Biekman pech, kort voor het einde van de wedstrijd, toen zijn schot na een prima aanval van "de kraaien" op de paal uiteenspatte.

Rijsoord blijft gewoon meedoen in de strijd om directe handhaving in deze aan elkaar gewaagde ploegen in de hoofdklasse. Over twee weken wordt er in en tegen Spijkenisse gespeeld. Een belangrijke wedstrijd tegen een directe concurrent.

Opstelling Rijsoord - Ragip Özrak, Donovan Lioe Anjie (89. Lorenzo van der Heijden), Romain van Bruggen, Desley de Wolf, Stephan Ooms, Jochem Bakker (70. Chris Promes), Danilo Alkema, Berry de Groot, Mike van Dongen, Casper Gerritse (80. Tevin Biekman), Nelson Costa de Brito.