Feest voor de dames van Saturnus

Saturnus’72 dames naar halve finale beker!

RIDDERKERK - Het is de dames van Saturnus'72 maandagavond gelukt om door te dringen tot de halve finale van de Jan Alma Cup. In Barendrecht werden de top A talenten van Savosa met 19-26 verslagen.

Vanaf de eerste minuut liet de ploeg van coach Dylan Muller zien waar ze voor gekomen waren. "Winnen en de halve finale bereiken!" Het duurde tot de 10e minuut alvorens Savosa iets terug kon doen aan de inmiddels opgelopen achterstand van 0-4. Romy Muller en Laura de Vos tilde de voorsprong daarna alweer snel op naar 3-9, verdedigend gesteund werden door de sterk keepende Chantal Daalder. Hier kwam wel een korte kink in de kabel toen Daalder een blessure opliep. B junior Daphne Tamboer nam haar plaats in het doel verdienstelijk over, maar zij kon niet voorkomen dat Savosa terug kon komen in de wedstrijd (8-11). Nadat Daalder weer terug was in de wedstrijd pakte Saturnus de draad weer op en kon via de sterk spelende Sanne Bruinzeel een 9-14 rust laten optekenen.
Onder leiding van het zeer jonge, soms warrig, leidende scheidsrechters koppel Freij en Lansbergen startte de Ridderkerkers voortvarend met de tweede helft. Saturnus tilde de voorsprong op naar 11-17 via onder andere de al eerder genoemde Sanne Bruinzeel. Toen Saturnus tegen een aantal onnodige tijdstraffen opliep kon Savosa het verschil iets dragelijker maken (13-17), maar verder kwam de voorsprong niet in gevaar. Tijdens een rommelige fase werd het verschil op 6 treffers gebracht (15-21). Saturnus had de buit binnen. In het doel maakte de geblesseerde Daalder plaats voor junior Tamboer die op de valreep ook nog een strafworp pakte. De verdiende winst met 19-26 brengt de ploeg in de halve finale die tussen 16 en 20 maart gespeeld wordt.
Zondag gaat de competitie weer verder met een thuiswedstrijd. WKP/Westlandia komt om 13.40 uur in de Reyerhal op bezoek. Voor Saturnus'72 een mooie gelegenheid om het goede gevoel voort te zetten tegen de nummer laatst van de competitie. Een dag eerder spelen de heren van Drechtsteden om 19.30 uur al tegen HMS/Achilles.