In de mangel (foto Ruud de Jong)

Eenvoudige winst handbalsters Saturnus'72

RIDDERKERK - Er vielen een hoop treffers, waarvan 32 voor en 23 tegen, in de wedstrijd met rode lantaarn drager WKP/Westlandia 4. Een ploeg uit Naaldwijk die nog geen enkel punt had behaald.

De start van deze wedstrijd was gelijk goed. Binnen enkele minuten stond het al 4-1 en leek de thuisploeg af te stevenen op een grote overwinning. Toch zat er in die goede eerste helft een klein dipje waardoor het in de 20e minuut maar 13-9 stond. Gelukkig tilde de thuisploeg de stand bij rust nog op naar een respectabele 18-11. Ook na de thee leek Saturnus weer af te stevenen op een groot verschil. Binnen 2 minuten weer 3 treffers. Hier bleef het even bij. Saturnus werd wat gemakzuchtig en liet Westlandia diverse keren op rij scoren. Het werd 21-17 alvorens Laura de Vos weer het net kon vinden. Het vervolg van de wedstrijd was wat rommelig met goede en minder goede momenten. Opvallend was ook de positieve werking van de jongelingen Zoë van Bockel en Marlous Bode. Zij brachten meer snelheid in de aanvallen van de thuisploeg. Uiteindelijk werd het een ruime overwinning van 32-23. Na afloop was coach Dylan Muller dan ook content met de overwinning maar vond wel dat er af en toe slap werd verdedigd.

Door deze overwinning nestelt de ploeg zich aan de bovenkant van de grote middenmoot. Wel ruim achter de koplopers, maar ook zonder degradatie zorgen. Er staan in deze competitie nog twee uitwedstrijden op het programma. Op zaterdag 21 maart gaat de competitie verder en kan de ploeg dus zonder zorgen vrijuit spelen bij koploper Foreholte 4 in Voorhout. Maar in de week ervoor staat eerst nog de halve finale van de beker op het programma. De loting hiervoor is deze week.