Afbeelding

Eurovisie Songfestival volgend jaar alsnog welkom in Rotterdam

Algemeen

REGIO - Op grond van de maatregelen die de Nederlandse en buitenlandse overheden hebben genomen, heeft de EBU (European Broadcasting Union) vandaag besloten dat het Eurovisie Songfestival 2020 niet kan plaatsvinden. Er gingen al een dag lang geruchten dat dit besluit eraan zat te komen. 

De EBU geeft aan dat het belang van de gezondheid van artiesten, medewerkers, fans en bezoekers voorop staat, alsook de ontstane situatie in Nederland, Europa en de wereld. De drie organiserende omroeporganisaties (NPO/NOS/AVROTROS) en de gemeente Rotterdam hebben alle begrip voor deze moeilijke beslissing.

Uiteraard is het verschrikkelijk jammer dat het ESF dit jaar niet door kan gaan. Er is door iedereen ontzettend hard gewerkt om er een onvergetelijke editie van te maken. Maar de gevolgen van het coronavirus zijn op zoveel vlakken wereldwijd zo ingrijpend dat het onverantwoord is om het Eurovisie Songfestival in Rotterdam door te laten gaan, zo geeft de EBU aan.

Ambities in 2021 waar maken

De EBU heeft zowel de organiserende omroeporganisaties als gaststad Rotterdam geconsulteerd om het Songfestival te verplaatsen naar volgend jaar. "Rotterdam is klaar voor een dergelijk scenario. We stonden als gaststad al stevig in de startblokken om er een mooi feest van te maken. Omwille van ieders gezondheid wordt nu volkomen terecht een pas op de plaats gemaakt. Als het aan ons ligt maken we de ambities in 2021 alsnog waar en kunnen we samen alsnog met elkaar genieten van een fantastische Songfestivaleditie", meldt de gemeente Rotterdam vanmiddag.

Wethouder Said Kasmi reageert: 'Ontzettend jammer, maar dit is het enige verstandige besluit. De ontwikkelingen rondom het coronavirus gingen in de afgelopen weken razendsnel. Veel evenementen zijn afgelast. Het is meer dan logisch dat ook wij nu een pas op de plaats maken. De gezondheid van de bewoners, bezoekers, artiesten, fans, medewerkers en vrijwilligers staat hoe dan ook voorop. We gaan ervan uit dat we in 2021 alsnog onze ambities waar kunnen maken: een feest van en voor iedereen. Er is de afgelopen tijd enorm hard gewerkt om er een onvergetelijke editie van te maken. Wat dat betreft staat Rotterdam klaar om de 65e editie van Eurovisie Songfestival alsnog in 2021 in de stad te verwelkomen. Verdere details volgen op een later moment.'

(bron: gemeente Rotterdam)

Advertenties uit de krant