Yari Velders overhandigde de tablets aan Karin de Rooij en Franny de Wit

Blij met tablets voor beeldbellen

RIDDERKERK - Om met bewoners te kunnen beeldbellen zijn vorige week vijf tablets bezorgd bij zorgcentrum Reyerheem in Ridderkerk. De tablets zijn in het kader van de actie Help Digitaal ter beschikking gesteld door Axoft IT & Telecom in Capelle aan den IJssel, die ook gratis te technische ondersteuning verzorgt.

Met verschillende IT-bedrijven bracht Help Digitaal de afgelopen weken tablets naar honderden locaties in het land. Axoft prepareerde en bezorgde tablets bij de tehuizen van Aafje, Humanitas, Laurens, Middin en Profila in Rotterdam. Met bijna 500 tablets kunnen nu zo'n tienduizend ouderen op afstand met hun familie praten. "Op elke tablet is alleen whatsapp geïnstalleerd. Dat maakt dat er maar één knop nodig is om te kunnen beeldbellen" vertelt Axoft-directeur Paul Velders.
Zijn vader Frans Velders, die actief is binnen het ACOR (Advies Commissie Ouderenbeleid Ridderkerk), werd benaderd om in Ridderkerk te zoeken naar zorglocaties de nu tablets voor het beeldbellen goed kunnen gebruiken. Bij Reyerheem werd het aanbod met open armen ontvangen. Hier waren voor het beeldbellen tot nog toe twee mini-tablets beschikbaar. Kleinzoon Yari Velders, die ook bij Axoft werkzaam is, leverde de direct te gebruiken tablets bij de entree van Reyerheem af. De activiteitenbegeleidsters Karin de Rooij en Franny de Wit reden ze met een tafeltje naar binnen om er direct mee langs de bewoners te gaan. "Op deze manier toch herkenbare gezichten zien doet de mensen goed. Sommigen gaan er al direct goed voor zitten als je met een tablet bij ze binnenstapt" stelt Karin.