Bezweken aan coronavirus
Logo decombinatieridderkerk.nl

Bezweken aan coronavirus

RIDDERKERK - Afgelopen week zijn twee inwoners van Ridderkerk overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Sinds het uitbreken van de pandemie zijn nu veertien Ridderkerkers bezweken aan het virus.

Het aantal vastgestelde besmettingen nam afgelopen week voor Ridderkerk met twintig toe. Bij 129 inwoners is nu officieel corona vastgesteld. Dit aantal is de laatste weken sterker gestegen omdat er nu meer getest wordt. Tot een ziekenhuisopname resulteerde dit afgelopen week voor twee Ridderkerkers. Met corona in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn nu, volgens de gegevens van het RIVM, 37 Ridderkerkse patiënten.

Van der Valk
Het Van der Valk Hotel Ridderkerk kan zich weer op de gewone gasten gaan richten. Om te voorzien in extra bedden voor herstellende coronapatiënten werd het hotel zes weken geleden geprepareerd als noodhospitaal. Dit gebeurde op verzoek van de Veiligheidsregio en de GGD. In eerste instantie werd er plek gemaakt voor 50 bedden, maar het bleek uiteindelijk niet nodig. Van de Ridderkerkse coronabedden is helemaal geen gebruik gemaakt. De golf van patiënten die in deze regio werd verwacht is uitgebleven.

Meer berichten