Zangdienst met liederen van Johannes de Heer
Logo decombinatieridderkerk.nl
Joh. de Heer maakte zijn zangbundel in 1905
Joh. de Heer maakte zijn zangbundel in 1905

Zangdienst met liederen van Johannes de Heer

RIDDERKERK - Via internet is er op zondag 17 mei een Johannes de Heer zangdienst vanuit de Christus is Koning Kerk in Slikkerveer. Vanaf 15.30 uur kan men thuis meezingen met bekende liederen van Johannes de Heer.

Verschillende solisten, waaronder Leni Nugteren, Ria Hordijk en Jolanda Huizer, zullen liederen vertolken. Voor de orgelbegeleiding zorgt Pleun Zeillmann. Dominee van de Wetering zal de dienst leiden. Hij zal iets vertellen over de achtergrond van Johannes de Heer en zijn liederen. Johannes de Heer kwam in 1905 hij in contact met de Rotterdamse stadsevangelist 'Jeruël' toen hij de samenzang begeleidde. Hier viel het hem op, dat een geschikt liedboek ontbrak. Geïnspireerd door de 'gospel hymes' uit Amerika en gezangen uit Engeland en Wales, waar hij een aantal opwekkingsbijeenkomsten had bijgewoond, stelde hij zelf een liederenbundel met gezangen samen.In de eerste bundel waren 675 liederen opgenomen. In de loop der jaren is het liedboek diverse malen aangepast en uitgebreid. Het honderdjarig bestaan van de zangbundel werd gevierd met een jubileumuitgave met daarin 944 liederen.
De zangdienst is te beluisteren en te bekijken op de website www.pgslikkerveer.nl, waar men kan klikken op ‘kerkdienst gemist’. De dienst begint om 15.30 uur. Pas op dat tijdstip kan men de juiste kerkdienst aanklikken.

Meer berichten