Kinderboekje over coronamonster
Logo decombinatieridderkerk.nl
Shannen Cobben schreef een kinderboek over corona
Shannen Cobben schreef een kinderboek over corona

Kinderboekje over coronamonster

Juf Shannen Cobben van de Dr. Schaepmanschool in Ridderkerk heeft het online kinderboek ‘Mama, er zit een monster onder mijn bed’ geschreven voor alle kinderen in Nederland om uit te leggen wat het Coronavirus inhoudt. Met dit boekje wil Shannen kinderen informeren over Corona en geld inzamelen voor stichting Make-A-Wish Nederland om de allerliefste wensen van ernstig, soms zelfs levensbedreigend zieke kinderen te kunnen blijven vervullen.

Voordat de scholen hun deuren moesten sluiten stond juf Shannen met 'haar kleuters' al uitgebreid stil bij Corona en wat de kinderen kunnen doen om besmetting zo veel mogelijk te voorkomen. In de klas, maar ook daarbuiten, merkte Shannen dat deze onzekere tijd veel vragen bij de kinderen opriep. Dit inspireerde haar om een boekje te maken en de schoolkinderen met "Mama, er zit een monster onder mijn bed!" te verrassen.

Gratis met giftoptie
Het is een modern boekje, over Finn, een jongetje van 4 jaar oud met twee mama’s, die net is gestart op de basisschool. Als de school dicht moet vindt hij de eerste week nog wel fijn thuis, maar daarna begint hij de juf en zijn klas steeds meer te missen. Finn ontdekt dat het virusmonster de oorzaak is van dit alles en maakt een plan om het monster te verjagen.Omdat de goede doelen het in deze tijd zwaar hebben en er veel inkomsten wegvallen besloot Shannen dat zij met haar boekje Make-A-Wish Nederland wil steunen. Het boekje is voor iedereen gratis te downloaden, maar bevat wel een unieke QR-code om te kunnen doneren aan Make-A-Wish. Shannen hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan het blijven vervullen van de liefste wensen van ernstig zieke kinderen.

Meer berichten