Logo decombinatieridderkerk.nl
Foto:

Column Nikki: Middelbare basisschool?

Toen ik net te horen kreeg dat de scholen weer open zouden gaan, was ik begin erg enthousiast. Alles zou weer een beetje normaler worden, waren mijn naïeve gedachtes. Ik zou mijn vriendinnen weer zien, roddelen om de vervelende meiden van de klas en de jongens stalken waar we gek op zijn. Maar op ik een paar van de maatregelen hoorde, besefte ik dat het nog lang niet ‘normaal’ zou zijn.

De basisscholen zijn inmiddels een tijdje open, maar dat is nog lang niet zoals het was. Mijn moeder en ik liepen deze week langs mijn oude basisschool, en op het kleuterschoolplein waren maar heel weinig kindjes te zien, terwijl het schoolplein normaal helemaal vol is.

Dat er niet zoveel kinderen zijn is niet alleen omdat er afgewisseld wordt in de dagen dat de kinderen naar school komen, maar ook omdat er veel ouders zijn die het nog te gevaarlijk vinden. Ik geef ze volkomen gelijk, want als ik een risicogeval was, zou ik mijn kind ook nog niet laten gaan. Toch ben ik blij dat ik gewoon veilig naar school ga op 1 Juni.
Ik zeg misschien wel dat ik zin heb in school, maar ik kan niet ontkennen dat er ook zenuwen en een hoop vragen aan mij knagen. Ik ben deze week toevallig met mijn beste vriendin langs school gefietst en er waren voor de deur al overal hekken te zien. Ik had eerst nog wel een klein sprankje hoop dat het een beetje hetzelfde zou zijn, en dat alles weer normaal zou worden. Dat verdween op het moment dat een docent van mij een paar van de maatregelen vertelde…

Onze klassen worden ook verdeelt, en het is de bedoeling dat we heel de dag in hetzelfde lokaal blijven en de docenten dus van de lokalen wisselen. In dat lokaal hebben we ook onze pauzes, en blijven we dus zitten tot de dag over is. Ik vind het wel wat hebben, want het geeft hetzelfde gevoel als op de basisschool. Toch heb ik nog heel veel vragen, waaronder hoe we dit gaan doen met de verschillende vakkenpakketten.

Het gaat zeker anders worden, maar ik denk dat dit juist een gave ervaring. Zoiets gebeurt maar een keer in je leven en van zoiets kan je maar beter het positieve inzien. In het begin zal het eng zijn, maar ook hier wen je aan en zal het echt wel weer goedkomen!

Meer berichten