Logo decombinatieridderkerk.nl
Paul Wols in zijn thuisstudio (foto Elly Domenie)
Paul Wols in zijn thuisstudio (foto Elly Domenie)

Ridderkerk FM terug als internetzender

RIDDERKERK - Sinds enkele weken is Ridderkerk FM weer ‘in de lucht’. Niet zoals voorheen in de ether, maar als internetstation en te beluisteren via apps. “Een etherfrequentie hoeft niet meer. Je kunt overal naar ons luisteren met een mobieltje en met bluetooth op de autoradio” zegt de achter de microfoon teruggekeerde Paul Wols.

Ridderkerk FM werd in 1998 gevormd door oud-vrijwilligers van Radio Ridderkerk. Het commerciële station bestond bijna vier jaar. Door een conflict over de huur ging de studio verloren. Maar na 18 jaar klinken de oude jingles weer. “Ik had die nog liggen en we zijn weer met de vertrouwde naam begonnen. We hebben er niet veel ruchtbaarheid aan gegeven, maar sinds de Pasen zenden we weer uit” vertelt Wols. De Ridderkerker woonde voor zijn werk de afgelopen jaren in Gelderland en maakte radio in Boxmeer. “Het blijft toch trekken. Nu we weer hier in de buurt wonen hebben we het gevoel dat we voor Ridderkerk echts iets kunnen toevoegen.”
Ridderkerk FM heeft een commerciële licentie en is dus niet verplicht om nieuws te brengen. Die functie wil het station wel vervullen. “We zijn nu nog in de opbouwfase, maar we willen uiteindelijk alle dagen live-uitzendingen verzorgen. Door met vrijwilligers buurtredacties te vormen moeten we snel lokaal nieuws kunnen brengen” blikt Wols vooruit.De zender heeft nu drie keer in de week het muziek- en actualiteitenprogramma “Studio Zuid-Oost”. Marian Wols presenteert vanuit de thuisstudio vier dagen “Marian in de middag”: “Onze andere medewerkers maken hun programma’s gewoon thuis. Een studiogebouw heb je echt niet meer nodig.”
Voor meer informatie en luisteren: www.ridderkerkfm.nl. Voor lokale ondernemers is Ridderkerk FM in deze moeilijke tijden de campagne “Doe sociaal, koop lokaal” gestart. Ondernemers kunnen gratis reclamespotjes krijgen. Voor meer informatie: reclame@ridderkerkfm.nl.

Meer berichten