Logo decombinatieridderkerk.nl

Opening Speeltuin “Dillenburg"

RIDDERKERK - Op dinsdag 2 juni opent de speeltuinvereniging  Dillenburg om 14.30 uur voor het eerst haar poorten in 2020. In verband met het coronavirus hanteert het bestuur een aantal veiligheidsvoorschriften, die voorlopig gelden tot 1 juli.

Zo zal de in- en uitgang gescheiden zijn. Bij de ingang moet iedereen, klein en groot, zijn/haar handen reinigen. Wie hier niet aan voldoet krijgt geen toegang tot de speeltuin.De deur van het clubhuis is gesloten. De toiletten zijn niet toegankelijk. Er is een loket waar men de dagkaartjes en contributie kunnen voldoen. Fietsen moet men parkeren aan de buitenzijde van het hek. Ook de regel van anderhalve meter afstand moet in acht worden genomen.

Chinese schommel
Door enkele vrijwilligers van speeltuin Dillenburg is al een aantal maanden veel onderhoud verricht. Niet alleen repareren en schilderen, maar ook het wekelijks maaien van het gras en het onderhouden van de tuin vergt de nodige inspanning.Tijdens inspectiewerkzaamheden bleek de Chinese schommel (familieschommel) uit 1964 zoveel defecten te vertonen, dat reparatie niet meer mogelijk was. Inmiddels is deze gesloopt en afgevoerd. Enkele instanties zijn aangeschreven voor financiële hulp en er is reeds een toezegging binnen. Van de andere instantie hoopt de speeltuin over enkele weken uitsluitsel te krijgen. Ook de speeltuin zelf doet een greep in de niet zo grote kas. Een nieuwe familieschommel is eind april besteld en zal eind juni worden geleverd en geïnstalleerd.

Openingstijden
De openingstijden van de speeltuin aan de Anna Paulownastraat zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14.30 tot 17.00 uur, woensdag van 13.30 tot 17.00 uur en zaterdag van 13.30 tot 16.30 uur. In de schoolvakanties zijn er ruimere openstellingen. De speeltuin heeft speeltoestellen voor kinderen van 0-12 jaar. Kinderen t/m 4 jaar mogen niet zonder begeleiding in de speeltuin verblijven. De contributie voor leden bedraagt € 16 per jaar voor het hele gezin. Ook grootouders kunnen lid worden voor hun oppas kleinkinderen. De dagkaartjes kosten € 1 per dag per kind.

Meer berichten