Vrijwilligers zijn druk doende met de afwerking van het bezoekerscentrum

Welke naam krijgt bezoekerscentrum?

RIDDERKERK - Aan de rand van een bijna 200 ha. tellend natuurgebied, ingeklemd tussen de Molen, de Landijsbaan en de Waalweg verrijst een bult grond in het landschap. Vele passanten vragen zich af wat hieronder schuil gaat en zijn dan ook verrast op het moment dat ze hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen en een kijkje nemen aan de zuidkant van deze bult (alleen mogelijk als er gewerkt wordt).

Er wordt gewerkt aan de ‘afbouw’ van een Bezoekerscentrum in het Waalbos. Die afbouw heeft door de maatregelen en restricties in verband met de Corona pandemie enige vertraging opgelopen. Men verwacht nu in de maand september de deuren te openen.Met een ploeg vrijwilligers wordt gewerkt aan de realisatie van een uniek gebouw, in een uniek gebied. Het Waalbos ontwikkelt zich in een rap tempo. Veel vogels, die in dit voormalige akkerbouw gebied niet voorkwamen, weten inmiddels hun weg te vinden naar het nog jonge natuurgebied. Het gebouw biedt onderkomen aan de Stichting Natuurbeheer Waalbos, De Molenstichting Rijsoord en de IJsclub Rijsoord & Omstreken. Daarnaast krijgt het gebouw de functie van Bezoekers- en Informatiecentrum. De door de drie hoofdgebruikers opgerichte Stichting Bezoekerscentrum Waalbos zal vanaf de opening een breed programma aan activiteiten presenteren en ontwikkelen. Activiteiten die zowel in als om het gebouw kunnen plaatsvinden. Het bestuur van de stichting nodigt iedereen nu uit om een naam te bedenken voor dit bijzondere gebouw. Uit de inzendingen zal een keuze worden gemaakt. Voor de bedenker van de naam die gekozen wordt is een leuke attentie beschikbaar.Stuur de door u bedachte naam voor 15 juni aan: bcwaalbos@gmail.com o.v.v. uw naam en telefoonnummer.