Logo decombinatieridderkerk.nl
Foto:

Column Nikkis: Back to school

Donderdag 4 juni was mijn eerste schooldag na 2,5 maand thuis te zitten en ik had er best wel veel zin in. Mijn sociale contacten in deze maanden waren niet meer dan mijn twee vriendinnen waar ik heel af en toe mee af kon spreken en mijn familie, dus ik vond het erg fijn om weer eens mensen om mij heen te hebben.

Eigenlijk had ik gedacht dat ik twee juni meteen op school zou zijn, maar helaas was dit niet zo en moest ik wachten tot ik een uitnodiging van mijn docent kreeg. Mijn school heeft van het eerste tot het vijfde uur online-lessen ingepland en de laatste drie uur les op school. Maar daar mag je dus alleen op uitnodiging naar toe.

Ik werd na een paar dagen uitgenodigd voor mentorles en ik was erg zenuwachtig om na zo’n lange tijd weer naar school te gaan. Het was wel jammer dat mijn vriendinnen op een ander uur ingepland waren, want zonder mijn vriendinnen is school eigenlijk meteen al super saai… Ik pakte mijn fiets en nadat mijn oortjes eindelijk uit de knoop waren, zag ik dat ik meteen al moest doortrappen om op tijd te komen. Gelukkig is het maar tien minuten fietsen en kwam ik op tijd aan.

Raar was het wel. Toen ik binnen kwam, hing er een groot bord met regels die de docenten opgehangen hadden in de hoop dat er een leerling naar zou kijken. Op de vloer stonden lagen pijlen om de richting aan te wijzen. met welke kant je op moest en dat is Een verbetering die ze van mij erin ook mogen houden ook als het ooit weer normaal wordt. Normaal werd je geplet door alle leerlingen die naar beneden lopen terwijl jij naar boven moet, maar nu gaat iedereen dezelfde kant op.

Toen de bel ging, liep ik de route door en kwam ik na een wereldreis bij het juiste lokaal aan waar briefjes hingen waar je mocht zitten en waar niet. Ook waren er bij alle lokalen pompjes en doekjes om de tafels en je handen te kunnen wassen.

Ik heb inmiddels alweer wat meer lessen op school gehad en ondanks dat het een beetje raar is, vind ik het ook wel weer wat hebben. En ik heb weer een beetje meer regelmaat. Gelukkig is het maar een paar weekjes en dan heb ik ZOMERVAKANTIE!


Meer berichten