Logo decombinatieridderkerk.nl

Ministers praten over messen met burgemeesters

RIDDERKERK - Ministers Dekker en Grapperhaus gaan op vrijdag 19 juni gesprek met burgemeesters en jongeren over gevolgen van messenbezit en steekincidenten. Ook de Ridderkerkse burgemeester Anny Attema zal hierbij zijn.

Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming en minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid zullen van 16.00 uur tot 18.00 uur in gesprek zijn met burgemeesters uit het hele land én jongeren uit Nissewaard om te praten over de problematiek van messenbezit en steekincidenten onder jongeren. Dit gesprek vindt plaats in Theater de Stoep in Spijkenisse.
Aanleiding voor het bezoek zijn het oplopend aantal steekincidenten waar minderjarigen bij betrokken zijn en het toenemend messenbezit onder jongeren. Burgemeesters Foort van Oosten van Nissewaard en Anny Attema van Ridderkerk vroegen hier eerder dit jaar aandacht voor omdat zij het aantal incidenten schrikbarend zagen oplopen. De ministers gaan in gesprek met de burgemeesters en voorafgaand aan het gesprek met de jongeren zelf, om te horen wat dit met hen en hun omgeving doet. Bij het overleg zijn ook aanwezig de Hoofofficier van Justitie, Rutger Jeuken, de politiechef van Amsterdam, Frank Paauw en de politiechef van Noord-Holland, Anja Schouten om een toelichting op de problematiek te geven.
De burgemeesters die zijn uitgenodigd hebben allemaal te maken gehad met steekincidenten in hun gemeente en hebben hierover hun afschuw uitgesproken. De ministers en burgemeesters zullen onder andere spreken over het beschikbare bestuurlijke instrumentarium, zoals preventief fouilleren.

Meer berichten