Marjo de Vroed met het tweede deel van de Bosdorp Brigade

Bosdorp Brigade speurt bij Ridderkerkse scouts

RIDDERKERK - Het tweede deel van de jeugdboekenserie over de Bosdorp Brigade brengt de jonge detectives Jonne, Lisa en Moen naar Ridderkerk. Het trio wordt door Scoutinggroep Riekerke ingeschakeld na de diefstal van een grote tent. Daarmee komt de deelname aan de nationale Jamboree voor de scouts in gevaar.

Schrijfster Marjo de Vroed laat dit verhaal spelen in en rond het groepsgebouw van Scouting Sint Joris. “Wie ermee bekend is zal het allemaal herkennen. Het scoutinggebouw staat bij een grote kerk en vlakbij een meertje. Maar alle figuren zijn uiteraard verzonnen” vertelt de Ridderkerkse auteur, die nog geen tien maanden geleden debuteerde met het openingsdeel 'Code Zwart'.
Bij gebleken succes zou een tweede deel snel komen: “Mijn opzet om ook kinderen die niet zo graag lezen aan het lezen te krijgen is geslaagd. Een school heeft ongezien meerdere exemplaren van het tweede boek besteld. In de schoolbibliotheek was de Bosdorp Brigade continu uitgeleend. Dat vind ik een mooi compliment.”
Marjo de Vroed, die een onderwijsachtergrond heeft, bedient kinderen van ±10 tot 12 jaar met spannende verhalen, waarmee de jonge lezers tot het eind geboeid en nieuwsgierig blijven. Bij Riekerke wordt de spanning opgebouwd met een vreemde leidster, een knorrige vader en een verkenner die ineens zoek is. Net als in haar vorige boek wordt de woordenschat speels vergroot door af en toe een ‘moeilijk’ woord op te voeren: “Een van de kinderen is verder met zijn taal en dan moet hij het aan de anderen uitleggen.”
“De Bosdorp Brigade; Jamboree in gevaar” kost € 12,50. De boeken zijn te koop bij boekhandel De Ridderhof in Ridderkerk, Scoutshops en bij de schrijfster zelf. Wie online bestelt kan het boek ook laten signeren: www.marjodevroed.com. Aan het derde deel wordt reeds gewerkt. In voorbereiding zijn ook een ander kinderboek en een versjesboek.