Op de Groen van Prinstererweg kwam een gevallen boom op twee auto's terecht (foto Dennis van Wingerden)

Brandweer uren bezig met water- en windschade

RIDDERKERK - Vrijdagavond trokken voor de tweede keer in korte tijd regen- en onweersbuien over de regio. De verkoeling was meer dan welkom. Er ontstonden echter ook problemen.

Om kwart over tien werd de brandweer gealarmeerd voor wateroverlast aan de Ridderhaven. Ten tijde van deze uitruk kwam er nog een melding van wateroverlast binnen. De tweede tankautospuit rukte daarom uit naar de Damweg. Hier was de kelder van een woning volgelopen met water. Het kostte een paar uur tijd om de ruimte leeg te pompen en Stichting Salvage werd ingeschakeld om de bewoners verder te helpen.

Zaterdagochtend werden de vrijwilligers alweer vroeg uit bed getrommeld. Om tien over zeven gingen de piepers voor een stormschade aan de Groen van Prinstererweg. Een boom had het begeven, kwam op twee auto’s terecht en blokkeerde de straat. Een tankautospuit en een wagen met een kraan gingen ter plaatse. Na een flinke zaag- en takelklus was de weg weer vrij. Een van de geraakte voertuigen liep helaas aanzienlijke schade op.